KEP, e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesini sağlayan TÜRKKEP, düzenlediği ‘Anadolu Buluşmaları’ kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren TÜRKKEP Başvuru Merkezi (TBM) temsilcileri ile bir araya geldi.
Kurumsal ve bireysel müşterilerine, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Saklama gibi hizmetler sunan TÜRKKEP, ‘Anadolu Buluşmaları’ kapsamında Adana, Ankara, İzmir, Bursa ve Diyarbakır’da hizmet veren 150 kadar TÜRKKEP Başvuru Merkezi (TBM) temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan toplantılar kapsamında 2019 yılı planları ve hedefleri, pazardaki son gelişmeler ve trendler ele alındı. Toplantılarda ayrıca yeni ürünler ve çıkarılması planlanan ürünler hakkında bilgi verilirken; TBM’lerin fikir ve önerileri de alındı.
‘Anadolu Buluşmaları’ hakkında konuşan TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz, “Şirketlerin dijitalleşmesine öncülük eden şirketimiz, 2008’den beri şirketlere özel KEP çözümleri sunuyor. Bugün 200’e yakın bayimiz ile Türkiye’nin her bölgesinde aktif olarak faaliyet gösteriyoruz. Adana, Ankara, İzmir, Bursa ve Diyarbakır’da düzenlediğimiz ‘Anadolu Buluşmaları’ kapsamında bir kez daha TBM temsilcilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Temsilcilerimizle birlikte hem 2019 yılı planları ve hedeflerimizi paylaştık hem de pazardaki son gelişmeler ve trendler konusunda önemli istişarelerde bulunduk. Hedefimiz bu yıl boyunca ‘Anadolu Buluşmaları’nı sıklıkla tekrarlamak ” dedi.
TÜRKKEP’ten yepyeni bir ürün: KEP Mutabat
Toplantılar kapsamında TÜRKKEP’in Türkiye’de bir ilk olan yeni ürünü KEP Mutabakat’ın tanıtımı da yapıldı. KEP Mutabakat ile standart e-posta, faks, telefon üzerinden bilgi gönderimine ihtiyaç duymadan tek bir yönetim paneli üzerinden mutabakat yazışmalarının yapılabildiğini belirten Nevruz, “KEP Mutabakat Sistemi’ne müşteri/tedarikçi vergi kimlik numarası ve vergi dairesi bilgileri ile birlikte girilmiş olan cari bakiye, BA veya BS bilgileri topluca müşteri/tedarikçi bazında dağıtılır. Her bir mutabakat tarafı kendisine iletilmiş olan bu mutabakat talebi karşısında değerlendirmesini gerçekleştirip cevabını (kabul, red ve/veya yeni tutar talebi) iletir.
Bir panel üzerinde gönderilmiş mutabakat talepleri ve gelen mutabakat cevapları izlenebilir. Bu aşamada mutabakatlaşma sürecindeki dağınık yapının önüne geçilirken, sistematik olarak mutabakat süreçlerinin izlenmesi ve takibi kolaylıkla sağlanır” diye konuştu.