Geleceğin teknolojilerini üreten ve yaptığı bilimsel çalışmalarla adından sıkça söz ettiren İstanbul Teknik Üniversitesi,3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek Ar-Ge Zirvesi ve Ar Ge Merkezleri Fuarı’na katılıyor.
Bilimsel araştırmaya, deneyselliğe ve teknoloji geliştirmeye odaklı İTÜ ARI Teknokent’e ev sahipliği yapan ve 400’ü aşkın araştırma ve geliştirme laboratuvarı bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi, Ar-Ge faaliyetleri konusunda ulusal ve uluslararası farkındalığın oluşması ve yeni iş birliklerine zemin hazırlanması amacıyla düzenlenen Ar-Ge İş Birlikleri Zirvesi ve Fuarı’ndaki yerini alıyor. Kalkınma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himâyelerinde “Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri” ana temasıyla düzenlenen Ar-Ge Zirvesi ve Ar-Ge Merkezleri Fuarı, 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Prof. Dr. Mehmet Karaca: Dünya çapında projeler yürütüyoruz
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sergileneceği zirvede, İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Derindere Motorlu Araçlar (DMA), Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi (MEM-TEK), İTÜ Sentetik Gaz Yakıtlar Ar-Ge Merkezi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda laboratuvarında yapılan ürünler ve çalışmalar hakkında uzmanlardan bilgi alınabilecek.
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, araştırmaların önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“4. Sanayi devriminin eşiğinde İTÜ olarak bir yandan temel bilimler alanındaki araştırmalarımıza devam ediyor, diğer yandan Ar-Ge ve inovasyon üssü olarak dünya çapında projeler yürütüyoruz. 4. Sanayi devriminin hedefleri doğrultusunda tüm üniversite bileşenleri ve paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz.”
Türkiye hızlı adımlarla ilerliyor
10. Kalkınma Planı çerçevesinde öncelikli Ar-Ge konularının ele alınacağı zirvede, Ar-Ge alanında yeni eğilimler ve yaklaşımlar ile Ar-Ge çalışmalarının finansmanı ve ticarileşmesi, gelişmekte olan ülkelere özgü Ar-Ge politikaları, temel bilimler, sağlık, üretim, internet, uzay ve havacılık, enerji, tarım ve gıda, otomotiv, ulaştırma, yeşil teknolojiler gibi birçok nokta öne çıkacak. Kamu kurumlarındaki ve özel sektördeki Ar-Ge merkezleri ile üniversiteler, yaptıkları projeleri kendilerine ayrılan stantlarda tanıtacak. Organizasyon özellikle Ar-Ge çalışmalarının dünyada aldığı mesafeyi göz önüne alarak, Türkiye’nin bu yönde izlemesi gereken yolu belirlemeyi ve bunun için uygulanacak politikalar ile gerekli iş birliklerini masaya yatırmayı amaçlıyor.