Artemis Halı’dan 5. Yılda 5 Milyon Euro’luk Yatırım

spot_imgspot_img

Halıcılığın merkezi Gaziantep’te 2012 yılında kurulan Artemis Halı, 5. Yılını 5 Milyon Euro’luk yatırımla kutluyor. Geçen yılı yüzde 40 büyüme ile tamamladıklarını açıklayan Artemis Halı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, “Hem yatırımlarımızla hem de istihdamla 2017’de de büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Türkiye’de halı evlerin vazgeçilmez aksesuarlarındandır. Geçmişten günümüzde halılar da değişti, tasarımlarla farklılaştı ve tabii markalar çeşitlendi. Artemis Halı da halı denildiğinde ilk akla gelen markalar arasında yer alıyor. Artemis Halı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, 2012 yılında temelini attıkları şirketi için yeni ve genç bir marka tanımlamasını yapıyor. Genç olmasına rağmen hızlı ve istikrarlı bir büyüme profili çizen Artemis Halı bayileri ile birlikte 2 bin kişiyi istihdam ediyor.

 

Batallı’nın deyimi ile, ‘aşkla, emekle ve estetikle’ yılda 2 milyon metre kare halı dokunuyor Artemis’te… Batallı, Gaziantep’te 25 bini açık olmak üzere toplam 36 bin metrekarelik fabrikalarında üretim yaptıklarına söylüyor ve ardından ekliyor: “Fabrikamızdaki tezgahlarda 220 kişi çalışıyor. Ülke genelindeki 8 bölge bayimizle birlikte yaklaşık 2 bin kişi istihdam sağlıyoruz. Binbeşyüzün üzerinde noktada Artemis Halı satılıyor. Hem üretimimizle hem de istihdamımızla Gaziantep’in ve Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Artemis Halı olarak her zevke, her bütçeye hitap eden koleksiyonlarla müşterimizin karşısına çıkıyoruz.”

 

2017’de Yüzde 20 Büyüyecek

Geçen yılı iki bölümde değerlendiren Batallı şunları söylüyor: “Yılın ikinci yarısında itibaren aramıza katılan yeni ana bayi ve tali bayilerimizle olmak istediğimiz, varmak istediğimiz hedeflere yaklaşmada daha hızlı adımlar attığımızı söyleyebiliriz. Artemis Halı olarak 2016’yı yaklaşık yüzde 40 büyüme ile bitirdik. Bizler genç ve dinamik ekibimizle sektörde farkındalık oluşturmak gayesini taşıyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerle halı sektöründe kendimize yer edinmek, söz ettirmek istiyoruz. Bunu da şu ana kadar başardığımızı söyleyebiliriz.” Bayi ağlarını genişleteceklerini sözlerine ekleyen Batallı, genç bir ekip olmanın avantajını kullanarak hızlı karar aldıklarını ve uyguladıklarını vurguluyor.

 

2017’de hedeflerinin yüzde 20 büyüme olduğuna dikkat çeken Batallı, bu doğrultuda 5 milyon Euro’luk yatırım yapacaklarını açıkladı. 2020-2023 arsında halka açılmak istediklerini belirten Batallı gelecek planlarını şöyle anlatıyor: “Türkiye’de ve dünyada müşterilerinin beklentilerini tam olarak karşılayan, müşteri ilişkilerinde sonsuz güven içerisinde ve ihtiyaçların sürekli farkında olan, gelişim odaklı, kaliteyi sürekli arttıran ve son teknolojiyi yakından takip ederek farklılık oluşturan lider bir firma olarak çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Sürekli yenilenen ürün yelpazemiz ile müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Bir yandan da ürün ve fiyat politikasını en uygun şekilde sağlamaya çalışıyoruz.”

 

Artemis Tasarımları Ünlü Halı Tasarımcısı  Van Renne’ye Emanet

Artemis, halıyı sadece yere serilen bir meta olarak değil kişinin zarafetini, beğenisini yansıtan moda unsuru olarak yorumluyor. Bu yaklaşımı göz önünde tutarak bu yıl 3 yeni koleksiyonu tüketicilerinin beğenisine sunacak. Batallı, “Amacımız sadece halı satmak değil tüketicilere kendilerini ifade edebilecekleri yeni yaşam alanları oluşturmak” diyor ve ekliyor: “Artemis Halı, tasarımlarında renklerin her tonunu sergileyecek kadar cesur, geldiği toprakların havasını yansıtacak kadar otantik, dünyanın moda trendlerini de tasarımlarına yansıtacak kadar dünyalı bir marka.” Batallı halı tasarımında fark yaratmak, Artemis farkını ortaya koymak için ünlü halı tasarımcısı Thibault Van Renne ile iş birliği yapacaklarını söyledi. Van Renne ile hazırlanacak koleksiyon için Batallı şunları söylüyor: ‘Üretilecek halılar renk tasarım ve kalitesiyle sektörde kendisinden bahsettirecek satıcılar ve tüketiciler nezdinde oluşacak beğeni bize doğru işler yapmanın gururunu yaşatacaktır. Van Renne gibi el halısı tasarımcısı ve satıcısına makina halısında bunu yaptırmak bizim için gurur verici bir süreç.  Çok özel malzemelerin kullanılacağı bu seriyi Artemis Premium olarak ülkemizde 150 noktada satışa sunacağız. Bu seri ayrıca Thibault Van Renne’nin dünya genelindeki 8 mağazasında da satışa sunulanacak. 2017 Mart ayında tüketici ile buluşacak ve el halı tasarımının makine halısına uyarlandığı bu seri için yaklaşık 900 bin Euro özel yıkama tesisi yatırımı yaptık. Bu halılarda el halıları gibi yıkama sonrası yıkanarak tüketiciye ulaşacak. Hedefimiz 5 yıl içinde 1 milyon m2″

 

KUTU

Gaziantep’in halı ihracatı da 1.4 milyar dolar

Türkiye’deki halı sektörünü de değerlendiren, dünya genelinde 170 ülkeye toplam 2 milyar 16 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği belirten Tolga Batallı: “Türk halı sektöründe özellikle Gaziantep dünyanın en büyük halı üreticisi konumundadır. Dünyada 2 bin tezgahın yaklaşık bin 300 tanesi Gaziantep’te bulunmaktadır.  Gaziantep’in halı ihracatı da 1.4 milyar dolar civarındadır. Halı sektörü için yeni pazar arayışlarının sürdürülmesi önemlidir. 2017 yılı beklentilerimiz üretici olarak tabii ki daha yüksek… İhracatta pazar payının artırılması ve tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra uluslararası fuarlarda daha etkin rol alınması sektörün büyümesi için çok önemli olacaktır” diye belirtti.

KUTU

Halıda bu yılın trenleri

Tolga Batallı “Eskiden halılar ömürlük olurdu ama şimdi perdeler gibi sık sık yenileniyor. Artık halılarda da kullan at dönemi var. Eskiden halıda  kırmızı, kiremit renkleri sevilirmiş. Şimdi halıda da trendler var ve insanlar bu trendleri takip ediyor. Bu yılın trend renkleri; yeşil, terra ve gri. Ayrıca eskiden salonlara 4+4m2 lik 2 parka halı serilirken bugün 6 m2 lık halılar seriliyor. Bugün en çok satılan halılar 4 ve 6m2 lik halılar” diyor.

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı