Rapor, küresel havacılık güvenliği, inovasyon, temiz teknolojiler, çeşitlilik, kapsayıcılık ve toplumsal katılıma dair şirket hedeflerindeki ilerlemeyi içeriyor
Raporda, şirketin “önce önle, sonra bertaraf et” stratejisi ve kalıcı olarak karbonsuzlaşmaya yönelik yatırımları vurgulanıyor
Boeing; çalışanları, çevre ve toplumları destekleme konusundaki ilerlemeyi özetleyen 2024 Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki Raporu’nu yayınladı.
Boeing Sürdürülebilirlik Sorumlu Başkanı Brian Moran, “Sürdürülebilirlik konusunda daima güvenlik ve kaliteye bağlı kalarak kaydetmiş olduğumuz istikrarlı ilerlemeyi paylaşmaktan onur duyuyoruz. Bu temel değerlere bağlılığımızı yinelerken, şirket olarak sektörün karbonsuzlaşmasına odaklanmaktan, aynı zamanda toplumları kalkındırmak ve herkesin sesinin duyulduğu kapsayıcı bir kültüre teşvik etmekten güç alıyoruz” dedi.
Bu yılki raporda yer alan ilerleme alanları:
2023 yılında Boeing’in operasyonları için kullanılan enerjinin %39’u, doğrudan alımlar ve yenilenebilir enerji kredilerinin bir kombinasyonu yoluyla yenilenebilir elektrikten elde edilmiştir.
2020’den bu yana Boeing’in ABD işgücü kapsamında etnik çeşitlilik yüzdesinde 6,4 puanlık artış ve küresel işgücü kapsamında ise kadın çalışan yüzdesinde 1,2 puanlık bir artış kaydedilmiştir.
Çalışanların 2023 yılındaki gönüllü çalışma saatlerinde 100.000 saatlik artış kaydedilmiş ve dünya çapında hayır işlerine toplamda 477.000 saat ayrılmıştır.
Şirket bünyesindeki “Boeing Hediye Eşleştirme Programı” doğrultusunda çalışan bağışları ile hayır kurumlarına 60 milyon dolar destek sağlanmıştır.
100’den fazla etkili paydaşın katılımı ve havacılık sektörünün emisyon azaltım stratejilerini analiz etmek üzere “Boeing Cascade İklim Etki Modeli” ile desteklenen 20 büyük etkinlik gerçekleştirilmiştir.
Boeing, karbon yönetimi yaklaşımını “önce önle, sonra bertaraf et” stratejisi doğrultusunda geliştirmektedir.
“Önce önleme” yaklaşımı, karbon emisyonlarını kaynağında azaltarak ve/veya önleyerek, örneğin yenilenebilir enerji ve verimli altyapıya yatırım yapmaya devam ederek ve aynı zamanda kaynakların korunmasını teşvik ederek karbon emisyonunun azaltımını içermektedir.
“Bertaraf etmek” yaklaşımı ise, azaltılması zor emisyonlar için dengeleme ve uzaklaştırma anlamına gelmektedir. Dengeleme portföyünü zaman içinde güçlendirmek ve çeşitlendirmek için Boeing, kalıcı karbon giderme projelerine yaptığı yatırımları artırmaktadır. Boeing ayrıca, havayolları müşterilerinin desteklediği, küresel piyasa temelli bir önlem olan “Uluslararası Havacılık için Karbon Dengeleme ve Azaltma Şeması”nı (Carbon Offsetting Removal Scheme for International Aviation- CORSIA) önemli teknolojiler ve politika gelişimi açısından desteklemektedir.
Boeing’in bu raporda özetlenen güvenlik ve kaliteyi güçlendirmeye yönelik devam etmekte olan çalışmaları, şirketin 2024 Havacılık ve Uzay Güvenlik Müdürü Raporu ile de uyumludur.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Sürdürülebilirlik Eğitim Programları
Standart eğitim programı Sürdürülebilirlik Tedarik Zinciri Yönetimi
2 gün ve Genişletilmiş Sürdürülebilirlik Eğitim Programı ise 6 tam gün üzerinden gerçekleştirilmektedir.
1. gün- Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi
2. gün- Döngüsel Stratejiler ve KPI’lar
3. gün- Kurumsal Sürdürülebilirlik
4. gün- Etik ve Davranış Kuralları
5. gün- Sürdürülebilirlik Raporlaması
6. gün- Sürdürülebilir Pazarlama
Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Murat ERDAL
merdal@istanbul.edu.tr
Satınalma ve Tedarik Zinciri Eğitim Kataloğu
Eğitim kataloğunu indirmek için https://satinalmadergisi.com/egitim.pdf
Şehir dışı eğitimlerde uçak ve otel konaklama organizasyonu eğitim alan firma tarafından karşılanmaktadır.
Eğitim Gün Planı: 9:30 – 12:30, 1 saat öğle arası, 13:30 – 16:30
Şirketiniz için en doğru teklifi egitim@satinalmadergisi.com üzerinden alabilirsiniz.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Hizmeti
Şirketinizin Sürdürülebilirlik Yolculuğu ve Net Zero Hedeflerine Ulaşmasında Rehberlik Ediyoruz.
Yalın bir sürdürülebilirlik raporu, satış, iletişim, pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları ve yatırımcı ilişkilerinizde etkin şekilde kullanılabilir. Sürdürülebilirlik raporu, ölçtüğünüz, yönettiğiniz ve güncel verilerle desteklenen odaklanmış sürdürülebilirlik faaliyeti gerçekleştirdiğinizi ifade etmektedir.
Prof. Dr. Murat ERDAL liderliğinde Sürdürülebilirlik Raporlama hizmeti için en doğru teklifi egitim@satinalmadergisi.com üzerinden alabilirsiniz.
- AB Direktifleri & Mevzuat
- Uçtan Uca ESG Kriterleri
- Strateji ve Eylem Planları
- Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi
- Green Sourcing
- Üretim ve Emisyon Hedefleri
- Uluslararası Standartlar
- Çevre Yönetim Standardı ISO 14001
- Su Ayak İzi Standardı ISO 14046
- ISO 14064 Sera Gazı Emisyonlarının Belirlenmesi / Karbon Ayak İzi Doğrulaması
- Sosyal Sorumluluk Standardı ISO 26000
- Green Procurement Yeşil Tedarik Standardı ISO 20400
- Sürdürülebilir Stratejiler
Sürdürülebilirlik raporu kolayca anlaşılabilir olmalı. Tüm paydaşlarınızın
– müşteriler
– potansiyel iş ortakları ve tedarikçiler
– yatırımcılar ve
– yeteneklerin (İK) ilgisini çekmeli ve saygı uyandırmalıdır.