Gemi İnşa Sektöründe Rekabet için Tedarik Zinciri Yönetimi

spot_imgspot_img

Tersanecilik sektöründe yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip olan ülkemiz gemi ve yat inşasında dünyada belli başlı aktörlerden biri olmak yolunda hızla ilerlemektedir. Denizcilik sektöründeki gelişmelerin ekonomik anlamdaki ülkemize katkıları bu sektörün daha fazla gelişmesinin sağlanmasının önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizdeki tersanelerde askeri gemiler, yük gemileri, tankerler, kargo gemileri, mega yatlar başta olmak üzere çok çeşitli ölçekte gemi, tekne ve yat türleri inşa edilmektedir.

Gemi ve yat sektörü, ulaştırma lojistik taşımacılık ve turizm sektörüne, katkıda  bulunurken, ülkemizin istihdam oranının ve döviz miktarlarının artmasına destek sağlamakta, aynı zamanda gemi ve yat  inşasında kullanılan binlerce malzeme ile sektöre ait yan sanayiye de katma değer sağlamaktadır. Sektörde, küresel anlamda rekabet edebilecek seviyede tesislere, teknolojiye ve işgücüne sahip olmak önem arz etmektedir.

Günümüzde gemi inşa sektöründe özellikle sektörün önemli oyuncularından Çin’in pazar payını gittikçe artmakta, Güney Kore’nin pazar payı aynı şekilde devam etmekte ve Japonya’nın pazar payı ise gittikçe azalmaktadır. Bölgesel açıdan incelendiğinde Türkiye’nin, Avrupa Birliği ülkelerinde mevcut gemi inşa sektörüyle  rekabet ederek büyüme hedeflerine ulaşılabilmesi için, devletin bu sektöre olan desteğinin artarak devam ettirmesi oldukça önem kazanmaktadır.

….

Yazar: Suat SARAÇOĞLU

 

Yukarıda özeti yayınlanan bu yazının tümünü Satınalma Dergisi Nisan 2014 sayısında bulabilirsiniz.!

Satınalma dergisinin tüm sayılarını Apple Gazetelik (Iphone, Ipad) uygulaması içerisinde bulabilirsiniz!

Uygulamaya erişmek için tıklayınız… 

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı