Türkiye plastik sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla uluslararası alanda ortak çalışmaları uzun yıllardır etkin bir şekilde yürüten Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) üyesi bulunduğu Avrupa Plastik İşleme Makinacıları Birliği (EUROMAP); Almanya’da üç yılda bir düzenlenen ve dünyanın en büyük plastik ve kauçuk fuarı olan “K 2016” kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya, Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) Genel Sekreteri ve EUROMAP’in İcra Kurulu Üyesi de olan Selçuk Mutlu katıldı. Mutlu, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede “Dünya plastik işleme makinaları sektörünün Meksika ve Hindistan’a yönelik ihracatı geçen yıl dikkat çekici şekilde iki kat artış gösterdi” dedi.
19 – 26 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde, üç yılda bir düzenlenen ve alanında dünyanın en büyük fuarı olan “K 2016” kapsamında Avrupa Plastik İşleme Makinacıları Birliği’nin (EUROMAP) düzenlediği basın toplantısında önemli sektörel değerlendirmeler yapıldı.
2017 için Meksika, Hindistan ve ABD’nin sunduğu potansiyel dikkat çekiyor!
Yıllık satışları 13,5 milyar Euro ile dünya plastik makine üretiminin yüzde 40’ını; 10 milyar Euroluk küresel ihracat ile yaklaşık 1000 makine üreticisini temsil eden EUROMAP’in düzenlediği toplantıda açıklanan veriler; son 10 yıldır plastik işleme makinaları ithalatı istikrarlı bir şekilde yükselen Meksika ve ABD’nin yanı sıra geçen yıl Hindistan’a EUROMAP üyesi ülkelerden yapılan satışların iki katına çıktığını gösterdi.
Hedef ülke fuarlarına Ekonomi Bakanlığı tarafından yüzde 70’lere varan destek!
Meksika ve ABD’deki plastik fuarlarının Türkiye temsilciliğini yürüten ve EUROMAP üyesi olan Plastik Sanayicileri Derneği(PAGDER) Genel Sekreteri ve EUROMAP’in İcra Kurulu Üyesi olan Selçuk Mutlu; toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede hedef ülke olarak Ekonomi Bakanlığı’nın bu fuarlara yüzde 70’lere varan destek sunduğunu belirtti.
Bu yıl sonunda, Türkiye plastik ve kauçuk işleme makinaları ihracatı yaklaşık yüzde 20’lere varan oranlarda artış gösterecek!
Makine tarafında EUROMAP ile yoğun çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmalarla Türkiye makine sektörü için önemli katkılar kaydettiklerini belirten Selçuk Mutlu, İran ve Rusya’daki süreçlerde yaşanan iyileşmeye de bağlı olarak 2016 sonunda Türkiye plastik ve kauçuk işleme makinaları ihracatının yaklaşık yüzde 20’lere varan oranlarda artış göstereceği öngörüsünün bulunduğunu aktardı.
K Fuarı’nda Plastik ve Kauçuk İşleme Makine ve Ekipman üreticilerinin yüzü güldü!
“Plastik ve Kauçuk İşleme Makine ve Ekipman” sektöründen “K 2016”ya katılım gösteren 131 Türk firması açısından fuarın büyük bir başarıyla geçtiğini kaydeden Selçuk Mutlu, “Plastik sektörünün ihracat hedeflerini destekleyen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) işbirliği ile milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiğimiz fuarda, Türk katılımcıların yaptıkları satış kontratları, sektörümüzde yüzleri güldürdü” dedi.