Perakendenin yıldızları YZB 2017 için bir araya geliyor

spot_imgspot_img

Perakende sektörünün on binlerce paydaşını bir araya getiren Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı’nın 9’uncusu kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 12-13 Nisan 2017 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek YZB 2017’de “Dönüşüm” başlığı altında perakende sektöründeki verimlilik konusunun her yönüyle masaya yatırılacak

Organize gıda perakendesinin en büyük fuar ve konferans organizasyonu olan YZB 2017, Globus Fuar ve Kongre Yönetimi tarafından iki günlük dolu dolu bir programla gerçekleştirilecek. Coca-Cola İçecek, Eti ve Unilever’in ana sporsorluğunda yapılacak etkinlikte şirketler, yeni ürün ve hizmetlerini interaktif stantlarla tanıtırken, sektör duayenleri deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Önceki yıllarda olduğu gibi fuar ve konferans olmak üzere iki ayrı bölüm olarak misafirlerini ağırlayacak olan YZB 2017’nin konferans programında Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens, Unilever Dijital Direktörü Yüce Zerey, Bizerba Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Andreas Kraut, Red Bull Sporcuları KenanSofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

HER ALANDA HER YÖNÜYLE VERİMLİLİK

Perakende sektöründe geleceğe dönük yol haritalarının çizilmesine ev sahipliği yapan YZB’nin 9’uncu kez gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, “Verimliliğin, rekabet gücü için öneminden hareketle her yönüyle ele alındığı bir YZB 2017 yaşayacağız. Pazarlama’dan operasyona, iş gücünden finansa ve İK yönetimine kadar verimliliğin ana gündem konusu oluşturacağı buluşmamıza, iş süreçlerinde başarıyı verimlilikle perçinlemek isteyen tüm üyelerimizi, sektördeki tüm paydaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Etkinliğin katılımcıları arasında yer alacak olan perakende sektörünün öncü şirket temsilcileri ise konferans ve fuarın açılışı öncesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

YEREL ZİNCİRLER ATAKTA

Alparslan Özgüçlü (OBA Makarna CEO): Özellikle son on yıllık süreçte “Yerel Zincirler” sektör öngörülerinin aksine büyük bir atak yaparak organize perakendenin en büyük oyuncusu olmayı başardılar. Yapılan araştırmalar da göstermekte ki ciro büyümesi, sepet ortalaması ve metrekare başına ciro gibi parametrelerde yerel zincirler diğer kanallara nazaran daha fazla gelişim kaydetti. 2017’nin sektör açısından toz pembe olmayacağı kesin. Tüm olumsuzluklara rağmen sektör hedefine odaklanmış durumda. Yurt dışında mağaza ve marka sayısındaki artış, alternatif pazar imkanları, organize perakendenin hala düşük olması, 2017’ye dair iyimserliğimizi artırıyor.

İHTİYAÇLARI İZLEMEMİZİ SAĞLIYOR

Uğur Kızılkale (Hayat Kimya Türkiye Satış Direktörü): Perakende, gelişmeye oldukça açık ve gelecek vadeden bir sektör. Yerel zincirler ise tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını anlayabilmekte ve tüketim alışkanlıklarındaki değişimleri izleyebilmekte büyük önem taşıyor. Türkiye’den doğup global alanda rekabetçi ürünlerle hızlı tüketim ürünleri sektöründe uzun yıllardır hizmet veren öncü şirketlerden biri olarak, yerel zincirlerle iş birliği en önemli önceliklerimizden biridir.

PERAKENDENİN PAYI ARTMAYA DEVAM EDECEK

Talat Topaç (Meysu Zincir Mağazalar Müdürü): Yerel zincirler özellikle küçük metrekareli ve kolay ulaşılabilir lokasyona sahip mağazaları ile organize gıda perakendesinde her geçen gün payını arttırmaya devam etmekte. Tüketici alışkanlıklarını ve alışveriş trendlerini takip eden yerel zincirler, bu konuda bir adım daha öne çıkmakta ve sektörde pozitif yönde ayrışmakta. Organize gıda perakendesi sektörü geleceğin öne çıkan sektörleri arasında. İnsanoğlu var olduğu sürece gıda tüketimi ihtiyacı da sürekli olacak. 2017 yılında finansal yapısı güçlü olan perakendeciler sektörde payını arttırmaya devam edecek.

YZB ÖNEMLİ KAZANIMLAR SUNUYOR

Yüksel Danacı (Bağdat Baharat Genel Müdürü): Gıda perakendesi sektöründe önemli bir yere sahip olan yerel perakendecileri, üreticileri ve tedarikçileri bir araya getiren YZB; iş geliştirme adına önemli adımların atılmasını sağlamakta. Firmamızın bugüne gelmesinde desteğini her zaman hissettiğimiz yerel perakendeci dostlarımızla bir arada olmak, onları dinlemek, sektörümüzle ve firmamızla ilgili görüşlerini ve önerilerini almak, firmamızdaki gelişmeleri ve yeni ürünlerimizi onlara anlatarak karşılıklı ticari ilişkilerimizi güçlendirmek ve sürdürülebilir hale getirmek; YZB’nin sağladığı önemli kazanımlar olacaktır.

ORTAK AKIL PLATFORMU OLACAK

Cengiz Acar (Sanset Gıda Türkiye Satış Geliştirme Müdürü): Organize gıda perakendesi sektörü, yarattığı istihdam ve katma değer ile kayıtlı ekonomiye olumlu katkı sağlamakta; perakende sektörünün lokomotifi olarak adlandırılmaktadır. Bu başarının arkasında olan nedenleri; müşteriyle bire bir iletişimde olmak, ihtiyaç ve beklentilerini devamlı etkileşim içinde olarak karşılamak ve rekabeti doğru analiz edip ona göre stratejiler geliştirmek olarak belirtebiliriz. Bu kapsamda, YZB’de sektör temsilcilerinin bir araya gelerek sektör sorunlarına ilişkin ortak akıl üretmesi, sektörün geleceği açısından önem taşıdığı kadar yetkililere sektörün sesinin duyurulması açısından da oldukça önemli.

YEREL ZİNCİRLER EN ÖNEMLİ YAPILARDAN BİRİ

Alp Öğücü (Lila Kağıt Genel Müdürü): Yerel zincirler, Türk halkını iyi tanımalarıyla, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini gözlemlemeleriyle, bu doğrultuda kurumları yönlendirip ihtiyaçları en hızlı şekilde karşılayabilmeleriyle, sektörün en önemli yapılarından birini oluşturuyor. Gelecekte duygulara dokunan kurumların ayakta kalabileceğini; müşterilerin nasıl hissettiğini anlayanların başarının anahtarını yakalayacaklarını düşünüyorum. Bu kurumlar altı anahtar kelime güven, kalite, deneyim, seçenek, hız, fiyat ile perakende sektörünün geleceğini yönetecekler.

VERİMLİ PERAKENDECİLER GELECEĞİ YAKALACAK

Faik Üçer (Şenpiliç Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı): Rekabet, hizmet, istihdam üçlüsünün yarattığı tüketici avantajından bahsederek organize perakendeyi tanımlamak gerekirse; son 10 yıldır bu kavramlar ile ilgili gelişimin çok önemli bir kısmı yerel perakendeden gelmiştir diyebiliriz. Tüketicinin aldığı hizmetin kalitesini ve faydasını hissetmesi açısından, yerel perakende kilit rolündedir. Gelecek, veriye dayalı iş modelleri ile yönetilen, müşterisinin ihtiyaçlarını anlayarak buna uygun hizmetler üreten, kalifiye personel yetiştiren ve elinde tutabilen, kısacası işletmesini 360 derece en verimli şekilde yöneten perakendecilerin olacak.

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı