İşletmeler reklamlarını topluma entegre ederken, Reklamın Pazarlaması Olmaz, Reklam Satışları Canlandırmak İçin Yapılır sözünden hareketle, toplum bireylerinin algılarında iz 274bırakmak için yapılmaktadır.
Toplumları oluşturan bireyler dünyaya gelip ilk adım attıklarında, ilk önce çevrelerini incelerler ve tanımaya çalışırlar. (Çevre Analizi)
Her birey yaşama ilk tutunduğunda bencildir. Alt beyni hayatta kalmaya programlı, temel gereksinimleri olan biyolojik ihtiyaçlarını tatmin etme güdüsüne sahiptir.
Bireyler öncelikle kendi ihtiyaçlarını giderme güdüsüne sahip oldukları için kendi istek ve ihtiyaçlarını tatmin etmek, bireysel özelliklerini kullanarak hayati ihtiyaçlarını gidermek isteyeceklerdir. (Pazarlama Döngüsü)
Bir işletmenin marka olabilmesi ve toplum nezlinde bir değer yaratabilmesi için toplum ihtiyaçlarına uygun; ürün ve hizmet üretebilmesi, ürün ve ürünün temel özelliklerinde kalite barındırması ve bireylerin algısında seçicilik oluşturması ile mümkündür.
Marka, zaman sürecinde minunmum 10 senelik bir geçmişe sahip olması, günümüze kadar birçok negatif süreçleri atlatarak sürdürülebilir çalışmalar ile geleceğe yönelik planlar yapması, toplumu oluşturan; müşteri ve tüketici nezlinde bir faydaya ve itibara sahip olması gerekmektedir.
Reklam, toplumda oluşmuş marka değerini insan algısında yeniden konumlandırarak satınalma dürtüsünü harekete geçirmek için yapılır.
Yapılanma;
- Ürün ve Hizmet de Re-Marketing,
- Global ve Yerel Pazarda Sürdürülebilirlik,
- Tutundurmayı Güçlendirmek,
- Omnichanel Yönetimi,
- BPİ ile İnteraktif Çeşitlilik Oluşturmak,
- Ürün ve Hizmet Gruplarını Segmente Edebilmek,
- Toplum Bilincinde Algıda Seçicilik Oluşturmak,
- Yeni Medyayı Etkileşim Odaklı Kullanabilmek,
- Teknolojik Gelişmelerden Faydalanmak,
Reklam Pazarlama Politikası aracı değildir.
Tutundurmayı teşvik edici özelliklere sahiptir.
İşletmelerde;
- Pazarlama Departmanı,
- Satış Departmanı,
yer alır.
Satış departmanı tutundurmadan sorumludur.
Global firmalar, şirket politikaları gereği yeni medyada reklam çalışması yapmaya; ihtiyaç duymazlar veya istekli değillerdir.
Şirketler yılda bir kez yeni medyada potansiyel hedef kitlesine; düşündürücü veya etki uyandırıcı reklam stratejileri uygulayarak algıda seçiciliği arttırırlar.
Teknolojik Stratejik Gelişmeler,
- Web Sayfası Yaşanmış Müşteri Deneyimi,
- Hologram,
- Arttırılmış Sanal Gerçeklik,
- Yapay Zeka,
- Chatbot Tutundurma,
- Kullanıcı Deneyimi Yönetimi (UXM),
- Stratejik Pazarlama Yöntemleri,
- Sürdürülebilir Dijital Alışkanlık Yönetimi,
- Konumlandırılmış Müşteri ve Tüketici Deneyimi (SCCM),
- İsteğe Odaklı Reklam,
Reklam Türleri,
- Geleneksel Reklamlar,
- Ticari Reklamlar,
- Mevsimsel Reklamlar,
- İtibari Reklamlar,
- Dijital Reklamlar,
- Teknolojik reklamlar,
- Propaganda Reklamlar,
- Algıya Yönetimine Dayalı Reklamlar,
çeşitleri daha fazla arttırabiliriz.
Bilim ve Teknolojilerin ilerlemesine bağlı olarak reklam sektörleri kendi içinde çeşitlilik göstermeye devam edecektir.
Görsel Basın olsun, Yazılı Basın olsun ve Dijital Teknoloji Yönetimi olsun, her alanda reklam sektörü bireylerin algısında etki uyandırarak, algıda seçiciliğe uygun tepkiler yaratmakta, insanların satınalma dürtüsünü harekete geçirmektedir.
Yapay Zeka Çağına geçiş yaptığımız 2020 yılının bu günlerinde, reklam sektöründe önemli gelişmeler yaşanacak ve satınalama karalarımızda daha fazla etkin roller üstlenecektir.
Dünya toplumları Yapay Zeka Çağında, sektörel mecralarda reklam stratejilerini teknolojik stratejilerin yapılanmasına uygun entegre ederek daha fazla müşteri ve tüketici gruplarına hitap edecek çalışmalar yapacaklardır.