Kurulduğu günden bugüne kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi için çalışan Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ( TKYD) yeni yönetim kurulunu belirledi.
Kurumsal yönetim anlayışının etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olma misyonuyla
2003 yılında kurulan ve 700’e yakın yönetim kurulu üyesi ve üst düzey yönetici ile Türkiye’de kurumsal yönetim ilkeleri ile ilgili uygulamalara yön vermeyi hedefleyen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin 8. Olağan Genel Kurulu, Yapı Kredi Plaza’da yapıldı. İki yılda bir gerçekleşen genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ali Pandır seçildi.
Pandır: “Hedefimiz halka açık olmayan şirketlerde de kurumsal yönetimi geliştirmek”
Kurumların yüksek performanslı, rekabetçi ve iyi yönetilen kurumlar haline gelmesi vizyonu ile kurumsal yönetimin ana ilkeleriyle benimsenmesi, yerleşmesi ve doğru uygulanması için çalışmalarını bugüne kadar başarılı biçimde sürdüren TKYD’nin önümüzdeki dönemde ülke geneline yaygınlaştıracağını söyleyen Ali Pandır, Türkiye’nin kalkınmasında önemli rol üstlenen ancak halka açık olmayan çok sayıda sanayi kuruluşu olduğuna dikkat çekti. Pandır: “TKYD olarak özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak bu konuda öncü olduğumuza inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri ve bölgesel projeler ile etki alanımızı uluslararası düzeye taşıdık. Kuruluşlarımız için yol gösterici olmak ve rehberlik yapmak hedefi ile projelerimize her yıl yenilerini ekleyerek ülkemizde kurumsal yönetimin bir yönetim anlayışı olarak benimsenmesi ve bir iş yapma kültürü haline gelmesi için yürüttüğümüz faaliyetlerimize yenilerini ekleyeceğiz. Ülkemizde ekonomimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayan aile şirketlerimiz var. Bunların büyük çoğunluğu halka açık değil. Bu şirketlerde kurumsal yönetim uygulamalarını iyileştirilmek ve ülke genelinde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştıracağız. Profesyonel Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi yetiştirmek ve uluslararası sertifikasyonlar konularında çalışarak Yönetim Kurulları’nın etkinliğini artırmak üzere iyi uygulamaları yaygınlaştırmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları nezdinde de kurumsal yönetimin yaygınlaştırılması konularına ağırlık vermeyi planlıyoruz’ dedi.
Kurulduğu günden bugüne kurumsal yönetimin “Adillik”, “Şeffaflık” “Hesap Verebilirlik” ve “Sorumluluk” ilkelerini esas alarak yürüttüğü faaliyetleri ile referans bir kurum haline gelen TKYD’nin ülkemizin kaynaklarını en etkin şekilde yönetebilmesi, yabancı sermayeyi çekebilmesi ve rekabetçi kuruluşlar yaratabilmesi açısından kritik öneme sahip olduğuna inandığını söyleyen Pandır, TKYD olarak 14 yılda elde edilen bilgi ve deneyimin bugün Türkiye ekonomisine yaptığı yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile katma değer yaratan tüm kurumlarla paylaşılmasının ülke kalkınmasına büyük fayda sağlayacağını belirtti.
TKYD Hakkında: Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 2003 yılında gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak kuruldu. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olma misyonuyla hareket eden TKYD, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedefliyor. TKYD, 46 kurumsal ve 700’e yakın bireysel üyesiyle ülkemiz kurumlarının yüksek performanslı, rekabetçi ve uluslararası yönetim ilkelerine sahip, paydaşlarına en fazla değer yaratan kurumlar haline gelmesini amaçlıyor.