ÜNSPED Gümrük Müşavirliği Onbirinci Müşteri Danışmanlar Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

Satınalma Dergisi
Satınalma Dergisihttps://satinalmadergisi.com
KURUMSAL PAZARDA 12. YIL HABER: dergi@satinalmadergisi.com REKLAM: reklam@satinalmadergisi.com ABONELİK: abone@satinalmadergisi.com Tel : (546) 740 10 10
spot_imgspot_img

ÜNSPED Gümrük Müşavirliği Onbirinci Müşteri Danışmanlar Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

ÜNSPED Gümrük Müşavirliği tarafından Onbirinci Müşteri Danışmanlar Kurulu toplantısı iş dünyasından 100’ün üzerinde seçkin ve yabancı davetlinin katılımıyla InterContinental Hotel İstanbul’da gerçekleşti. Açılış konuşmalarını ÜNSPED Şirket Ortağı Sn. Yusuf Bulut ÖZTÜRK ve Kurucu Başkanı Sn. Haluk ÜNDEĞER’in yaptığı toplantıda; birbirinden değerli konuşmacılar Dış Ticarette Yeni İş Modelleri ve Çözümler konusunda merak edilenleri ÜNSPED Genel Müdürü Rıza Mehmet KORKMAZ’ın moderatörlüğünde cevapladı.

Konuşmacılar arasında Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Eski Devlet Bakanı (58., 59. ve 60. Hükümetler) Sayın Kürşad TÜZMEN, Türk bürokrat ve Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Cenap AŞÇI (63. Hükümet) ile Topkapı Üniversitesi Rektörü, Ekonomist, Yazar Prof. Dr. Emre ALKİN yer aldı. Türkiye & Dünya Ekonomisinin Görünümü, Geçmişten bugüne Türkiye’de Dış Ticaret konuları simultane tercüme eşliğinde aktarıldı.

Sayın TÜZMEN, ‘‘1980’lerden bu yana Devlet Planlama Teşkilatı’nın içerisinde yer aldım. Hazine Dış Ticaret’e geçtiğimde Türkiye’nin 17 milyar dolar ihracatı vardı, Müsteşar Yardımcısı olduğum dönemde ihracat 20-25 milyar dolara yükseldi. Bakan olduğumda ise, bu rakam 30 milyara ulaştı. Yedi senede Türkiye’nin ihracatını toplam otuz milyar dolarlardan, yüz otuz altı milyar dolara yükselttik. Türkiye ihracatını dört katı artırdık. İthalatta çok arttı, ancak ihracatın ithalatı karşılama oranını hiçbir zaman yüzde seksenlerin altına düşürmedik. İhracatın bu kadar artmasının sebebi, Türkiye’nin ulaştırma ve insan altyapısıydı. Bugün, Türkiye’nin daha büyük rakamlara ulaşması için dış ticaret alım heyetleri ve fuarları organize etmeliyiz. Komşu ülkeler ile ilişkilerimizi güçlendirerek, ticareti her zaman birinci planda tutmalıyız. Mal ve hizmet ihracatına devam ederken, teknoloji gamını yükselten bir ihracata dönüştürmeliyiz.’’ diyerek gümrük ve dış ticarete dair değerli görüş ve önerilerini paylaştı.

Sayın ALKİN, Türkiye ve dünya ekonomisine dair düşüncelerini ‘‘2030 yılında elektrik enerjisinin %50’si yenilebilir enerjiden oluşacak. Elektrik kullanımı toplam nihai enerji tüketiminde %30’a yükselecek. Enerji depolama kapasitesi bugünün 20 katı olacak. Sanayi yeşil olacak ve 10 bin işçiye 390 robot düşecek. Yeni binaların tamamı 2030 yılında sıfır karbon üretecek. Dijital alt yapı 2030’da bugünkünden 100 kat daha verimli hale gelecek. Uzaktan tıp ve aynı zamanda sağlık faaliyetleri 10 kat artacak. Değişen şeyler olduğu gibi değişmeyen şeyler de var. Bin yıl önce konuştuğumuz her şey devam ediyor: Savaş. Rusya – Ukrayna savaşının en başında ateşkes söz konusu olsaydı, bugün küresel anlamda %3.5 civarındaki büyümeyi, 23 trilyon dolarlık dünya ticaretini konuşuyor olacaktık. Merkez bankasının açıkladığı faiz kararına göre ülkeler orta ve uzun vadede beklentilerini belirledi ve açıkladı. Tavsiyem şirketlerin de aynısını yapması. Türk lirasını revaçlı hale getirmeden dövizin yükselişini durduramayız. Çözüm; piyasaya para akışının sürekli olmaması, dövize endeksi ödemeler yapılmaması ve yapısal reformlar. ’’  diyerek belirtti.

Sayın Cenap AŞÇI gerek bürokrat gerek de bakan olduğu dönemde gümrük ve dış ticarete ilişkin bilgi ve birikimlerini paylaşarak, Gümrük İdaresinin Türkiye ekonomisi ve dış ticaretindeki önemine atıfla, Gümrük idaresinin Bakanlık adında ilk kez yer almamasından duyduğu üzüntüyü ifade etmiştir.

TURKTRADE Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hayrettin ÇAYCI da şirketlerin sürdürülebilirliğini, global marka olmanın önemini, Türkiye’nin dış ticaretine bakışını ihracattaki 70 yıllık tecrübesiyle katılımcılar ile paylaştı.

Satınalma Dergisi
Satınalma Dergisihttps://satinalmadergisi.com
KURUMSAL PAZARDA 12. YIL HABER: dergi@satinalmadergisi.com REKLAM: reklam@satinalmadergisi.com ABONELİK: abone@satinalmadergisi.com Tel : (546) 740 10 10

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı