Eğitim sistemi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir değişime uğrayarak, “Dönüşüme Hazır Mısınız!” mesajını vermektedir.
Eğitim düzenimiz,
- Kreş başta olmak üzere,
- Anaokulu,
- İlkokul,
- Orta okul,
- Lise,
- Üniversite,
En geniş yapısıyla,
- Yüksek Lisans (master),
- ,
- Doç. Dr.,
- ,
gibi mesleki ünvanlara ayrılmaktadır.
Doğal olarak farklı sistem uygulamaları yerine, bildiğimiz klasik sistem üzerinden konuyu anlatmak daha uygun olacaktır.
Dünyada eğitim ve öğretim kurumları; Online Eğitim modeline zor da olsa, kolay da olsa geçiş yaptı veya yapmaya çalışıyor. Dünya genelinde, 2020 yılı itibariyle yaşadığımız süreç tüm sektörleri derinden etkiledi ve yeni yapılanmalar için fırsat yarattı.
Ülkemiz, eğitim sürecinde Online sisteme uyum sağlamakta zorluk çekiyor, öğrenciler ne yapacaklarını tam olarak anlayamadıklarından için süreç sıkıntılı ilerliyor. Önümüzdeki yıllarda, fiziki üniversiteler anlamını yitirip online sistem ile karşımıza farklı yöntem ve fırsatlar çıkacakmış gibi bir görünüm ortaya çıkmaktadır.
Ülkemiz bünyesinde birçok; vakıf ve devlet üniversiteleri kurulmuş, hepsi de aynı mantıkla, eğitimlerine devam etmeye çaba göstermektedirler.
Yaşadığımız bu sıkıntılı zamanlarda, insan sağlığı fazlasıyla önem kazanmış, dikkat etmediğimiz taktirde sonuçları ağır bedellere sebep olabilmektedir.
Online eğitim sistemi detayları ile inşa edilmeli, alt yapısı özenle hazırlanarak yüz yüze eğitime uygun hale getirilmelidir. Çünkü öğrenciler, yeni karşılaştıkları branş alanları ile ilgili birçok soruları olacak, cevaplamak için de online yüz yüze eğitime mutlak ihtiyaç olacaktır.
Öğrenci dostlarımızın, Online eğitime çeşitli sebeplerden dolayı katılım göstermemesi durumlarında, planlanan eğitim modelinde öğrenci eğitiminde eksiklik yaşanacak, bu durum sonucunda öğrenciler başarısız olacaklardır.
Gerçek yaşamdan aldığımız vaka analizlerinde,
dönüşüme hazır mısınız!
cevabı oldukça basittir.
Tabi ki, Hayır.
2020 yılı itibari ile dönüşüme; hızlı ve hazırlıksız geçiş yapılmıştır.
Eğitimde,
- Yapay Zekâ (IA),
- Arttırılmış Sanal Gerçeklik (AVR),
- Hologram,
sisteme dahil edilmiş, teknoloji ile entegreli eğitim çalışmalarına geçiş hızlı yapılmıştır.
Dijital mecralarda başarılı inovatif çalışmalar yapabilmek, iş hayatında da başarının habercisi olacaktır. Dünya ekosistemi, inovasyonu teşvik eden, yaratıcı düşüncenin hâkim olduğu yeni fark yaratan araştırma metotlarından oluşmaktadır.
Mecranızda ve kategorilerinizde interaktif ve etkileşime ne derece hâkim olursanız, piyasa mekanizmasında liderleri işletmeler örnek alırlar. AR-GE çalışmaları ile pazar ekosistemine yön verebilir, ürün geliştirme çalışmaları ile piyasa ekosisteminde yön veren konumunda olabilirsiniz.
Bilgi güçtür, bilgiyi kullanabilme becerisine sahip olmak önemli bir değerdir.
Üniversiteler, ülkelerin en önemli AR-GE merkezleri ve yetiştirdiği genç nesiller her ülkenin önemli bilim insanlarıdır. Genç nesiller, altyapıdan başlamak üzere; yaratıcı, düşünen ve araştırmacı olursa, Ülke ekopolitik yapısına önemli katkılar sağlar.
Online eğitim sisteminin güçlü inşa edilmesi, zaman kazancına, esnek çalışma saatlerine, verim odaklı öğrenmeye ve dünya ekosistemine daha fazla katkı yapmasına zemin hazırlayacaktır.