Global sistemin en önemli sektörlerinden bir tanesi olan sanal oyun dünyası, girişimcilik ekosistemi başta olmak üzere, birçok sektöre damgasını vuruyor.
Sanal ekosistem 1900 yıllara dayanır. Bilim insanları birçok çalışmalar yapmış ve günümüzün son yıllarında kullanılabilirlik ivmesi yükseliş göstermiştir.
Sanal oyun, dünyanın en büyük ticari faaliyetlerindendir.
2019 yılı itibari ile dijital çağ son bulmuş, yapay zeka çağı başlamıştır. 2020 yılı itibari ile, ürün hizmet ve duygusal fırsatlar yapay zeka üzerine entegre olmuştur. 2020 yılı web 4.0 girişi, 2030 yılı itibari ile web 5.0 robotların duygusallık özelliği kazanma çağı olacaktır.
Sanal oyun dünyası yapay zeka çağının etkin olması ile birlikte kendisine yeni mecralar ve demografik alanlar bulmuştur.
Geleneksel mecralarda, tanıtımları hız kazanmış ve küçükten büyüğe bütün toplum bireyleri teşvik edilmektedir.
Değerlendirelim,
- Sanal oyun ekonomisi dünyanın en büyük kazanç getiren sektörüdür.
- Zeka oyunları, istatistik oyunları, görsel oyunlar ve strateji oyunları gibi birçok kategori sayabiliriz.
- Oyunlarda çok fazla sanal para kullanılması, oyun oynayanları sanal para elde etmeye yönlendirmektedir.
- Oyuncular (hak kazanma veya oyunda çeşitli materyalleri elde etmek) ellerindeki dövizleri oyuna yatırarak, oyunda devamlılıklarını sağlamaktadırlar.
- Bu durum olumlu mudur, olumsuz mudur, taktir sizlerin.
- Bazı zamanlarda, üretilen veya inovasyona uğrayan çeşitli hizmetler, toplum ve bireylerine nasıl yansıdığı titizlik ile araştırılmalıdır.
- Oyunlar çok mu masum, araştırılması gerekiyor.
Geçmişte bildiğimiz birçok oyun, genç nesilde olumsuzluklar içermekte ve kullanılması bazı merciler tarafından denetlenmelidir.
Baby Boomers, X kuşağı ve Y kuşağı büyük şehirlerde bahçelerde ve oyun salonlarında sosyalleşerek, etkileşim kurarak büyümüşlerdir.
Z kuşağı ve Alfa kuşağı, teknoloji merkezli yetişerek, sosyalleşmekten uzaklaşarak sanal mecralarda (gerçek olmayan dünyada) yetişmektedir.
Sadece sanal mecralar ile yetinilmemekte, olumsuz alışkanlıklar kazanılmakta, subliminal mesajlara maruz kalınmakta ve elde etme güdüsü, duygusal tatmin arzusu ile elindeki dövizleri sanal oyunlara yatırım yaparak, oyundaki duygusal tatmini devam ettirip, sanal mecraları zengin etmekteyiz.
Sanal oyunlarda, kontrol hiçbir zaman sizde değil, kontrol oyunu yapan kişilerdedir. Kontrolün sizin elinizde olmaması demek, sizlerin duygusal tatmin düzeyini başka kişilerin kontrol etmesi anlamına gelir.
İsteğe bağlı reklamlar, sanal oyunlarda çok fazla kullanılır. Hak seviyeniz bittiğinde veya yeni bir hak istediğinizde sistemde bulunan reklamı izlemeniz durumunda sizlere yeni haklar tanımlanmaktadır.
Bizler toplum olarak, her an reklamlara ve mesajlara maruz kalmaktayız bu durum bizde rahatsızlık uyandırmaktadır. Bu durumlarda, isteğe bağlı reklamı izlerseniz hak kazanacağınız için, isteğe bağlı reklamları sizler isteyerek izlemek isteyeceksiniz.
Sanal oyunlar dünyanın her yerinde çok büyük bir sektördür. Gencinden yaşlısına bütün yaş gruplarına hitap etmektedir. Global firmalar ve yerel işletmeler bundan fayda çıkararak, birçok reklam türlerine başvurarak, satışlarını artırmak istiyorlar.
2019 yılının ilk çeyreğinde, dünya genelinde çıkan bazı sıkıntılar sonucu işletmeler ticaret akışında sıkıntılar yaşamış ve dünya ressesyon sürecine girmiştir. Dövizlerin piyasa ekosisteminde dönme hızı düşmüş, üretim ve hizmet sektörü düşüş yaşayarak dünya toplumları zor durumda kalmışlardır.
Bu süreç, sektörlere göre farklılık göstermesine karşın bazı sektörlere avantaj bazılarına dezavantaj olarak yansımaktadır.
Dünya toplumları, bu sıkıntılı süreci mecburiyetten eve kapalı olarak geçirmektedir. Yaşanılan gelişmeler evden çalışma modelini geliştirmiş ayrıca oyun sektörlerinin yükseliş ivmesine geçişlerini hızlandırmıştır.
Dünya toplumları evden her türlü ihtiyacını giderirken, sanal oyun tüm toplumlarda talebi arttırarak zirve yapmıştır.