Toplumun iklim değişikliği konusundaki bilgi seviyesini, görüşlerini ve davranışlarını değerlendirdi. Araştırma, toplumun mevcut durumunu ve iklim değişikliği algısını, kırılganlık, sağlık, kadınlar, gençler, Eko-Anksiyete ve doğayla ilişki gibi başlıklar altında ele alıyor.
İklim Krizinin Toplumsal Algısı ve Sağlık Etkileri
2024 yılı araştırması, toplumun iklim krizini ciddiye aldığını ve endişe duyduğunu ortaya koyuyor. Hava kirliliği (%74) ve orman yangınları, sel ve kuraklık gibi afetler (%60) iklim kriziyle en çok ilişkilendirilen konular arasında yer alıyor. Araştırmaya katılanların %56’sı olağandışı mevsim olaylarının çoğaldığını belirtiyor.
İklim kriziyle en çok ilişkilendirilen sağlık sorunları arasında solunum yolu ve kalp damar hastalıklarının artması öne çıkıyor. Toplumun yaklaşık yarısı bu sağlık problemlerini iklim kriziyle ilişkilendiriyor. Yaş arttıkça bu sağlık sorunlarını dile getirenlerin oranı da artıyor.
Gençler Daha Endişeli
Kadınlar, iklim krizi nedeniyle sağlık problemleri yaşama, susuzluk çekme ve olağanüstü hava olaylarından zarar görme konusunda erkeklere kıyasla daha fazla endişe duyuyorlar. Aynı şekilde, gençler de iklim krizine karşı daha umutsuz ve sorumlu hissediyorlar. Kadınların ve gençlerin endişe seviyeleri, toplumun diğer kesimlerine göre daha yüksek.
Doğayla Bağ Kurma ve Eko-Anksiyete
Araştırma, toplumun doğayla ilişkisinin iklim değişikliği algısını nasıl şekillendirdiğini de inceliyor. Katılımcıların %66’sı kendisini doğayla iç içe ve doğanın bir parçası olarak görüyor. Yaş arttıkça ve kırsala gidildikçe bu his daha da güçleniyor. Doğayla daha yakın ilişkiler kuran bireyler, iklim değişikliğine karşı daha fazla endişe duyuyor ve bu konuda sorumluluk hissediyor.
Eğitim ve Sosyoekonomik Düzeyin Etkisi
Araştırma, eğitim ve sosyoekonomik düzeyin iklim krizi konusundaki farkındalık ve endişe seviyelerini doğrudan etkilediğini ortaya koyuyor. Eğitim seviyesi arttıkça, iklim krizinin ciddiyeti ve sonuçlarına dair farkındalık da artıyor. Ancak, kırsal kesimde yaşayanların ve düşük eğitim seviyesine sahip bireylerin iklim krizi konusunda daha az endişe duydukları gözlemleniyor.
Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Eğitim Programları
Standart eğitim programı Sürdürülebilirlik Tedarik Zinciri Yönetimi
2 gün ve Genişletilmiş Sürdürülebilirlik Eğitim Programı ise 6 tam gün üzerinden gerçekleştirilmektedir.
1. gün- Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi
2. gün- Döngüsel Stratejiler ve KPI’lar
3. gün- Kurumsal Sürdürülebilirlik
4. gün- Etik ve Davranış Kuralları
5. gün- Sürdürülebilirlik Raporlaması
6. gün- Sürdürülebilir Pazarlama
Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Murat ERDAL
merdal@istanbul.edu.tr
Satınalma ve Tedarik Zinciri Eğitim Kataloğu
Eğitim kataloğunu indirmek için https://satinalmadergisi.com/egitim.pdf
Şehir dışı eğitimlerde uçak ve otel konaklama organizasyonu eğitim alan firma tarafından karşılanmaktadır.
Eğitim Gün Planı: 9:30 – 12:30, 1 saat öğle arası, 13:30 – 16:30
Şirketiniz için en doğru teklifi egitim@satinalmadergisi.com üzerinden alabilirsiniz.