Bosch güç aktarma sistemlerindeki değişimi şekillendiriyor

spot_imgspot_img

Elektromobilite, gelecek için çok önemli

İçten yanmalı motorlar, farklı güç aktarma sistemleri tiplerinin karışımında önemli rol oynamaya devam ediyor

Yeni Güç Aktarma Sistemleri Çözümleri iş kolu 88.000 çalışana sahip

Bosch, mobiliteyi etkin olarak şekillendiriyor ve elde ettiği tüm fırsatlardan yararlanıyor

2025 yılında yaklaşık 20 milyon hibrit ve elektrikli aracın üretileceğini tahmin eden Bosch, elektromobiliteyi gelecek açısından önem arz eden bir alan olarak görüyor. Bu nedenle teknoloji ve servis tedarikçisi, özellikle elektromobilite için bir birim kuruyor. Bu birim, yeni Güç Aktarma Sistemleri Çözümleri iş kolunun bir parçası olacak. 2018 yılının başından itibaren bu iş kolu, şirketin elektromobilite faaliyetlerini ve ayrıca bugün faaliyet göstermekte olan Benzinli Sistemler ve Dizel Sistemler birimlerini de kapsayacak. Bosch, mevcut ve yeni müşterilerine gelecekte tüm güç aktarma sistemleri teknolojilerini tek bir kaynaktan sağlayacak. Bosch, elektromobiliteyi genişletmenin yanı sıra içten yanmalı motor teknolojisini daha fazla geliştirme konusunda da yoğun bir çalışma içerisinde olacak. 2025 yılında dünya genelinde 20 milyon yeni hibrit ve elektrikli araca ek olarak yaklaşık 85 milyon yeni benzinli ve dizel araç trafikte olacak.

Bosch Mobilite Çözümleri’nden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Rolf Bulander, “İster dizel teknolojisi, ister benzinli teknoloji, ister elektromobilite olsun, Bosch otomobil üreticileri için bir numaralı mühendislik ve teknoloji ortağıdır. Elektrikli sürüşe geçişe stratejik olarak iyi hazırlandık.” dedi. Dr Bulander sözlerine şöyle devam etti: “İster yakıtlı ister elektrikli olsun, Bosch güç aktarma sistemlerini gelecekte de kullanacak. Gelecekte hangi güç aktarma sisteminin veya hangi türlerin kombinasyonunun hakim olacağı henüz net değil. Biz bunun için iki yönlü bir yaklaşım uyguluyoruz ve hem elektromobilite hem de içten yanmalı motor alanındaki uzmanlığımızı ve bilgi birikimimizi artırmaya devam ediyoruz.” Güç aktarma sistemlerinde teknoloji ve pazar lideri olan Bosch, mobilite konseptlerinin dönüşümünü şekillendirmede aktif bir rol oynuyor. Gelecekte yeni Güç Aktarma Sistemleri Çözümleri bölümü, dünyanın dört bir yanındaki insanlar için A noktasından B noktasına gidişi daha etkin, ekonomik ve çevre dostu hale getirecek olan geniş bir teknoloji portföyü sunacak.

Yenilikçi güç aktarma sistemlerine yatırım

Bosch, güç aktarma sistemleri çözümlerinin daha fazla geliştirilmesine her yıl milyarlarca avro harcıyor. Şirket sadece elektromobilite alanında her yıl 400 milyon avro’luk yatırım yapıyor. Bu yatırımın büyük bir kısmı batarya araştırma ve geliştirmesine harcanıyor. Bosch, dünya genelinde hem mevcut hem de geleceğe yönelik hücre teknolojileri konusunda araştırma yapan tek klasik otomotiv tedarikçisi konumunda bulunuyor. Şirket daha şimdiden uluslararası otomobil üreticilerinden elektromobiliteyle ilgili 30’dan fazla proje aldı. Yaklaşık 1.800 Bosch uzmanı, geleceğin elektromobilitesi için çalışıyor.

Pazara ve müşterilere daha yakın

Bosch, yeni Güç Aktarma Sistemleri Çözümleri iş koluyla müşterilerine güç aktarma sistemleriyle ilgili desteği tek bir kaynaktan sunmak ve münferit parçalara ek olarak eksiksiz sistem çözümlerini daha fazla sunmak istiyor. Bulander, “Müşterilerimizin gereksinimleri giderek içten yanmalı motorun ötesine geçiyor. Elektrifikasyona yönelik bu dinamik değişim, yeni iş kolunun şekillendirilmesinde önemli bir role sahip olacak. Bu dönüşüm sürecinde, bilgi birikimi ve teknoloji konusunda müşterilerimize destek olacağız” dedi.

Güç Aktarma Sistemleri Çözümleri, üç ana segmente odaklanacak: içten yanmalı motora ve hibrit güç aktarma sistemlerine sahip binek otomobiller, kamyonlar ve elektrikli araçlar. Bu, çok sayıda zorluğu da beraberinde getiriyor. Dr Bulander, “Elektromobilite ve ticari araçlar alanlarında oldukça büyük bir potansiyel görüyoruz. Söz konusu içten yanmalı motorlu binek otomobiller olduğunda, odaklanacağımız ana konu verimliliği artırmak olacak” dedi. Tüm güç aktarma sistemleri çözümleri için teknik inovasyonlara ihtiyaç olacak. Sadece yakıt tüketimini ve emisyonları daha fazla azaltan ürünler sunan şirketler uzun vadede rekabete dayanabilecek.

Pazardaki değişiklikler

Bosch, önümüzdeki yıllarda tüm bu teknolojileri birbirine paralel olarak geliştirecek. Şirket bu şekilde pazardaki ve güç aktarma sistemleriyle ilgili değişikliklere hızlı ve esnek bir şekilde yanıt verebilecek. Mobilitenin uzun vadede elektrikle sağlanacağı konusunda şu anda bir şüphe yok. Bununla birlikte, bu değişimin ne zaman ve ne kadar hızlı geleceği ve hangi şekilde olacağı konusunda halihazırda güvenilir bir tahmin bulunmuyor.

Güç Aktarma Sistemleri Çözümleri, 25 ülkede 60’dan fazla lokasyonda yaklaşık 88.000 çalışanı bir araya getirecek. İki farklı iş kolu olan Benzinli ve Dizel Sistemler bölümlerinin çalışanları bugün halihazırda başarılı bir şekilde iş birliği yapıyor. Bu iş birliği, 2018 yılında yeni bölümün kurulmasıyla yoğunlaşacak. Yeni organizasyon yapısı neticesinde çalışan sayısında hemen hemen hiçbir değişiklik olmayacak.

Geleceğe yönelik organizasyonun ayrıntıları, çalışan temsilcileriyle yakın bir istişareyle belirlenecek. Yeni bölümün ve üç biriminin 2018 yılının başında operasyonlara başlaması planlanıyor.

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı