Çalışanlarımıza yüksek beceri kazandırarak hedeflerimize ulaşabiliriz

spot_imgspot_img

Son 3 yıldır “Perakende insanla başlar, insanla biter” sloganıyla binlerce çalışanı için eğitim düzenleyen Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), 2017 eğitim takvimi kapsamında farklı başlıklar altında eş zamanlı eğitimlerini sürdürüyor. Perakende sektöründeki donanımlı ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için Türkiye’yi il il dolaşan TPF, 45 günde 5 bölgedeki İK yöneticileri ile buluştu. TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek; “Koltuklarımızı teslim edeceğimiz yeni kuşağa ne kadar çok yüksek beceri kazandırabilirsek, 2023 yılı hedeflerimize o kadar hızlı ulaşabileceğiz” dedi

Perakende sektörünün sürdürülebilir büyümesine ve sektöre yeni başlayan gençlerin mesleklerini uzun vadeli görmelerini sağlamak amacıyla 3 yıl önce eğitim seferberliği başlatan TPF, Türkiye genelindeki binlerce çalışanı için farklı başlıklarda kurguladığı eğitimlere devam ediyor. PERDER üyesi yerel zincir marketlerde görevli İnsan Kaynakları yöneticileri için ilk Ordu’da başlatılan İK eğitimleri 45 günde 5 bölge merkezinde gerçekleştirildi.

İşte Siz İnsan Kaynakları Danışmanı Tuğba Camuzoğlu tarafından Ordu, Konya, Van, Gaziantep ve Bursa’da 2 gün gerçekleştirilen eğitimlere çevre illerden üye işletmelerin İK yöneticileri katıldı. Katılımcılara eleman seçme, işe alım süreçleri, performans yönetim sistemi, değerlendirme teknikleri, kariyer planlaması, norm kadro, İK’da personel özlük işleri ve denetim raporlama eğitimleri verildi.

Türkiye ekonomisine ve istihdamına değer yaratan en önemli sektörlerin başında gelen perakendenin gelişimi, sektörde bilinçli yönetici ve çalışanlar yetiştirmek; takım ruhu oluşturmak için İK alanında sektörün duayen isimleriyle gerçekleştirilen eğitimlere önümüzdeki günlerde Mersin, Ankara, Erzurum ve İzmir’de devam edilecek. Program kapsamında Türkiye genelindeki 300 insan kaynakları yöneticisine eğitim verilecek.

Yerel zincirlerin yaşanan yoğun rekabete rağmen önemli bir başarıyı göğüslediğini, bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için eğitimlere hız kesmeden devam edeceklerini belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek sözlerini şöyle sürdürdü;

“11 yıl önce TPF çatısı altında toplanan yerel zincirlerin ortak bir hedefi var. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 70 milyar TL’lik ciroya ulaşmak. Bu önemli hedefe ulaşmanın yolu nitelikli insan kaynağından geçiyor. İnsan odaklı bir iş yapıyoruz. Çalışanlarımıza, yöneticilerimize, koltuklarımızı teslim edeceğimiz yeni kuşağa ne kadar çok yüksek beceri kazandırabilirsek, onlar da yerel zincirlerden alışveriş yapmaktan vazgeçmeyen müşterilerimizi daha çok mutlu edecek. Daha ulaşılabilir fiyata, daha fazla alışveriş yapmalarını; sepetlerini daha çok doldurmalarını sağlayacak. Bu yüzden zaman mevhumu gözetmeksizin, Türkiye genelinde birden fazla konuda çalışanlarımızı, yöneticilerimizi eğitmeye devam edeceğiz. Yeni yıla başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen şimdiden yağmur, kar, çamur demeden 15 ili kapsayan 5 bölgede çalışanımıza eğitim verdik. Yüksek katılım gösteren çalışanlarımıza, eğitmenlerimize, desteklerini esirgemeyen paydaşlarımıza teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı