İşletmeler için pazarlama ve satış eforlarına ayrılacak önem, bütçe ve nitelikli insan kaynağı büyümenin ön koşullarından biridir. Hemen her sektörde rekabetin yaşandığı günümüz şartlarında, doğru maliyetler ile geri dönüş oranı yüksek olan araçlar kullanmaya çalışılır. Konu B2B pazarlama olunca; ticaret fuarlarına katılım, ürünlerin anlatıldığı etkinlikler düzenleme ve başka etkinliklere katılma, doğrudan saha ekipleri ile yapılan çalışmalar, dijital uygulamalar, tele-satış ve e-posta pazarlama gibi faaliyetler ve otomasyon yazılımlarından faydalanma gibi geniş bir spektrumdan bahsederiz.
Harcanan bu efor, hedef müşterinin önce dikkatini çekme sonra sırasıyla ürün ve hizmetlerin sunulması ve yüzyüze temas ve günün sonunda çalışmaların satışa dönmesi amacıyla yapılır. Deneyimli pazarlama ve satış yöneticileri “Hedef Müşteri” tanımını doğru yapar ve ürün ve hizmetlerini ve ayrıca pazarlama iletişimini farklı müşteri gruplarına göre segmente eder. Pazarlama ekipleri hedef müşteri olarak belirlenen firmalara özel hazırlıklar gerçekleştirir ve satış ekiplerinin elinin güçlü olmasını sağlar. Deneyimli bir satış yöneticisinin yapması gereken ise “Hedef Müşteri”‘sindeki “MAN“‘e ulaşmaktır. (MAN: Money, Authority, Need) kelimelerinin kısaltmasıdır ve satış yöneticisinin ulaşması gereken kişinin özelliklerini tanımlar. Bu özellikler aşağıdaki gibi sıralanır:
1- Bütçe Kullanma Yetkisi Olması (Money)
2- Ürün ve Hizmetlerinizi Satınalma Konusunda Karar Verici Olması (Authority)
3- Bir İhtiyacı Olması (Need)
Tüm pazarlama ve satış eforları günün sonunda MAN’e ulaşmak ve satışı kapatmak amacıyla gerçekleştirilir. Kurumsal pazarlama ekibi süreci sadece ilgili pazarlama iletişimini sürdürmek ve temel düzeyde satış yöneticilerine topladıkları lead’lere ilişkin e-posta-iletişim bilgisi aktarmak olarak görürse satış yöneticileri sonu görünmeyen bir yola girmeye devam eder.
İster en etkili CRM yazılımlarını kullanın, isterseniz çok deneyimli bir işgücü ile pazarlama çalışmalarınızı yürütün, harcadığınız girdi ile elde edeceğiniz çıktı sınırlı kalmaktadır. Bunun bazı sebepleri vardır:
1-CRM yazılımlarının çalışabilmesi için sizin yazılıma veri girişi yapmanız, yazılımı kullanmanız ve yönlendirmeniz gerekir. Satış hunisine alacağınız potansiyel müşterinin datasını yine siz elde eder ve yazılım üzerinden takip etmeye başlarsınız.
2-İnsan kaynağınız sahada satış yapabilmek için günlerce randevu almaya çalışabilir. İlk randevunun sadece “katalog bırakma” ve “tanışma” olduğu düşünüldüğünde, harcanan zaman ve elde edilen sonuç içler acısıdır.
3-Tüm dijital araçları, etkili ilanları, outdoor stratejileri kullanın. Performans değerlendirme ölçütünüz, yapılan marka çalışmasının sayısı ise problem bulunmamaktadır. Ama eğer üst yöneticiniz yaptığınız çalışmaların dip toplama etkisini yani satışa dönüş oranına göre performans hesaplaması yapıyorsa, orada başka bir durum söz konusu olur.
B2B Pazarlama ve Satış Ekipleri için Komple Çözüm: SATINALMA CEP
İstanbul Entertech bünyesinde faaliyet gösteren Tinova Bilişim Teknolojileri A.Ş. tarafından %100 yerli kaynaklarla geliştirilen “Satınalma Cep” uygulaması B2B pazarlama ve satışa yenilikçi bir bakış açısı ile bakmanızı sağlıyor. Girişimciler, işletmelerin satınalma, satış ve diğer yöneticileri tarafından kullanılan uygulama Apple ve Google Play Store‘da toplam 5.000’e yaklaşan “KURUMSAL KULLANICI“sı ile pazarlama ve satış ekiplerinin ihtiyaçlarına çözüm sağlıyor. Mobil dünyanın gereksinimlerine göre hazırlanan Satınalma Cep, talep sahipleri ile aynı ağda buluşmanızı sağlıyor.
Uygulama Mağazalarından ücretsiz indirilebilen Satınalma Cep, satınalma ihtiyacı olan kurumların hızlı bir şekilde doğru tedarikçiye veya satıcıya ulaşmalarına olanak sağlıyor.
Satınalma Cep, bireysel kullanımlar için ücretsizdir. Ücretsiz olarak talep girebilir, firma sayfalarını inceleyebilir, tedarikçi arama motorundan firma arayabilir ve ilgili firmadan hızlı bir şekilde teklif isteyebilirsiniz.
B2B Pazarlama ve Satış için Satınalma Cep’i Nasıl Kullanırım?
Satınalma Cep içerisinde 2 tip kurumsal üyelik bulunmaktadır. Tedarikçi Üyeliği gerçekleştirmeniz durumunda Günde Sadece 1 TL’ye (Yılda 365 TL KDV), firma sayfanızı oluşturabilir, ürün ve hizmetlerinizi yayınlayabilir, sektörünüzle ilgili satınalma taleplerinin tarafınıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Ürün ve Hizmetleriniz, firmanıza ilişkin blog yazılarınız, ürün ve tanıtım videolarınız, haberleriniz günde sadece 1 TL’ye Satınalma Cep üzerinden 5000’e yaklaşan kurumsal kullanıcıya ulaşır.
İkinci tip üyelik ise İş Ortağı Üyeliğidir. Satınalma Cep iş ortağı olarak satış kampanyaları düzenleyebilir, satınalma cep ekibi ile yakın çalışarak hedef müşterilerinize doğrudan ulaşabilirsiniz. İş ortakları uygulama içerisinde “İş Ortaklarımız” adlı bölümde gelişmiş firma sayfaları ile yer almaktadır. İş Ortağı üyeliği aylık 750 TL+KDV olarak ücretlendirilmektedir.
Satınalma Cep İş Ortaklığı Programı ile işletmenizin özel ve avantajlı ürün ve hizmetleri, kampanya ve fırsatları endüstri ve ticaret ekosistemine sunabilirsiniz.
Satınalma Cep hakkında detaylı bilgiyi www.satinalmacep.com üzerinden edinebilir, B2B pazarlama ve satış verimliliğinizi nasıl arttırdığımızı öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.
İletişim
TİNOVA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.
İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü, İstanbul Teknokent B Blok, Ofis No:105 34320 Avcılar/İstanbul
Çağrı Merkezi: 0(850) 811 12 41
- 0(546) 740 10 10
- 0(212) 509 56 56
- 0(543) 250 32 32
- info@tinova.com.tr
- murat.erdal@tinova.com.tr
- adil.unal@tinova.com.tr