Çağımızın sosyal ve ekonomik açıdan en önemli sorunlarından birini kayıt dışı istihdam ve çocuk işçiliği oluşturuyor. Türkiye’de sayısı 2 milyona yaklaşan çocuk işçilerin büyük bölümü kayıt dışı çalıştırılıyor. İKMİB Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadele Projesi kapsamında hayata geçirdiği “Kayıt Dışı İstihdam ve Çocuk İşçiliği” başlıklı 3. Atölye çalışması ile toplumun kanayan yarasına parmak basıyor. 09 Ağustos 2017 tarihinde Titanic Business Bayrampaşa Oteli’nde gerçekleşecek atölye çalışmasında konu uzman isimlerce tüm yönüyle ele alınacak.
Çocuk işçiliği ve kayıt dışı istihdam konularına dikkat çekmek ve kamuoyunu bilgilendirmek isteyen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), “Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadele Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği atölye çalışmalarının üçüncüsünü bu konuya ayırdı. Titanic Business Bayrampaşa Oteli’nde 09 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek “Kayıt Dışı İstihdam ve Çocuk İşçiliği” başlıklı atölye çalışması kapsamında SGK İl Müdürlüğü, İstanbul Sanayi Odası ve İŞKUR’dan yetkili isimler konu ile ilgili detayları katılımcılarla paylaşacaklar. Atölye kapsamında Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pınar Uyan da bir konuşma gerçekleştirecek.
Proje kapsamında daha önce “Kimya Sektörü İK Genel Bakış” ile “Ayrımcılık ve Ön Yargı” konulu atölyeler yapıldı. Verimli geçen atölye çalışmalarının çıktıları projenin ilerleyen aşamalarına yol göstermesi bakımından da önem taşıyor. İKMİB’in “Kayıt Dışı İstihdam ve Çocuk İşçiliği” konulu atölye çalışmasına kimya sektörünün tüm temsilcileri davetli.
İKMİB-Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi ile ilgili gelişmeler Facebook sayfasından takip edilebilir.
PROJE HAKKINDA:
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylere ulaşmayı hedeflediği ‘Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi’ ile sosyal sorumluluk alanında önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Gaziosmanpaşa, Esenler, Esenyurt, Bağcılar, Sultanbeyli ve Sultangazi gibi ekonomik eşitsizliğin yoğun olarak hissedildiği bölgelerde yaşayan bireyleri kapsayan proje aynı zamanda kimya sektörünün nitelikli eleman sorununa da çözüm olacak. Bir yıl sürecek ve en az 25’i kadın olmak 100 kişiye dokunacak proje atölye çalışmaları ile devam ediyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü “Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında hayata geçirilen “Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi Projesi”nde sosyoekonomik bakımdan dezavantajlı 100 kişiyi meslek sahibi yaparak sektörün nitelikli eleman sorununa da çözüm getiriyor.