Dijital Satın Alma Neler Kazandırıyor?

Teknoloji gelişmeye devam ettikçe ve dijital dönüşüm norm haline geldikçe; “Şirketim e-satınalma yapmaya uygun mu?” sorusunun yerini, “Kârlılık, büyüme ve inovasyon hedeflerimizi desteklemek için e-satınalmadan en etkili ve verimli şekilde nasıl yararlanabiliriz?” sorusu almaya başladı.

Dijital tedarik çözümleri yalnızca verimliliği artırmak için bir fırsat yaratmakla kalmaz; ayrıca satın alma ekiplerinin inovasyonu hızlandırmada stratejik bir rol oynamalarının yolunu açar.

Satın alma süreçlerinde tekrarlanabilir görevleri, ayrıca belge toplama ve değerlendirme gibi aşamaları otomatikleştirmek, satın alma uzmanlarına şirketin dijital vizyonunun uygulanmasına katkı sunma benzeri stratejik işler için zaman yaratır.

Dolayısıyla, elektronik bir satın alma portalı kullanmanın hem şirketlere hem de satın alma alanında çalışan bireylere daha fazla verimlilik vaat ettiği göz önüne alınmalıdır.

Şirketler, Dijital Satın Almadan Ne Beklemeli?

Satın almada yeni bir çözüme yönelmenin temel nedenlerinden biri maliyet tasarrufudur. Bu açıdan yaklaşıldığında, dijital portalların kullanımı, süreci çok daha kolay ve anlaşılır kılarak, herhangi bir sektörden ve ölçekte bir şirket için maliyet tasarrufu sağlıyor.

Şirketlerin bir diğer önemli beklentisi ise, rekabet ortamında büyümeyi devam ettirebilmektir.

Dijitalleşen satın alma süreçleri, ortak bir tedarikçi havuzuna erişimi sağlayarak, avantajlı fiyatlara erişimi kolaylaştırır. Anlık raporlamalar sunarak ve satın almanın kurumsal hafızasını koruyarak, departmanlar arası daha sağlıklı bilgi paylaşımına olanak tanır. Kalite, uyumluluk, teslimat koşulları, sertifikalar gibi kriterler üzerinden standartlaşmayı teşvik eder. Standartlaşma ise, büyüme için bir ateşleyici görevi görür.

Şirket içi ilişkilerde ve tedarikçi ilişkilerinde şeffaflığı artırır. Bu durum, satın alma uzmanının aldığı sorumluluktan dolayı yaşadığı stresi azaltmada etkili olabilir. Karar verme ve ikna etme süreçlerinin hızlanmasıyla birlikte, somut analiz ve kriterlere dayanması satın alma uzmanının işini oldukça kolaylaştıracaktır.

Dünyada hemen her dilde farklı şekillerde söylenen; “Vakit, nakittir.” sözü de günümüz iş hayatında geçerliliğini koruyor. Hatta, zaman sadece para değil, katma değer anlamına da geliyor.

Satın alma profesyonellerinin elektronik ihale ve alımlar sayesinde, şirketleri için katma değer oluşturabileceği daha verimli bir zaman planına sahip olacakları söylenebilir. Şirketleri e-satınalmaya yönelten bir başka faktör de kuşkusuz budur.

Dijital satın alma yolculuğuna çıkmak günümüzde oldukça kolaylaştı.

Yeni nesil satın alma ve ticaret portalı Taahhut.com’a kayıt olunarak bu yolculuk başlatılabilir. İlk yatırım maliyeti olmaksızın ve hiçbir entegrasyona ihtiyaç duymadan kurulum ve kullanım fırsatı sunan Taahhut.com’un çözümlerini web sitesinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

taahhut.com
Türkiye’nin Yeni Nesil Satın Alma ve Ticaret Portalı

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.