LG, Yapay Zeka ve Derin Teknoloji Girişimlerine Yatırımını Genişletiyor

Satınalma Dergisi
Satınalma Dergisihttps://satinalmadergisi.com
KURUMSAL PAZARDA 12. YIL HABER: dergi@satinalmadergisi.com REKLAM: reklam@satinalmadergisi.com ABONELİK: abone@satinalmadergisi.com Tel : (546) 740 10 10
spot_imgspot_img
Yapay Zeka Ve Tedarik Zinciri Uygulamaları Eğitimi Lg, Yapay Zeka Ve Derin Teknoloji Girişimlerine Yatırımını GenişletiyorSBVA’nın Yapay Zeka Fonu’na Katılan LG, Açık İnovasyon Faaliyetleri Yoluyla Geleceğin İşletmelerini Geliştirme Çabalarına Devam Ediyor

 

LG Electronics (LG), yapay zeka (AI) ve derin teknoloji konusunda uzmanlaşmış startuplara önemli yatırımlar yapıyor. LG, SBVA tarafından yeni kurulan 130 milyon ABD Doları tutarındaki “Alfa İstihbarat Fonu (AIF)”na kilit sınırlı ortak olarak 10 milyon ABD Doları taahhüt etti.

SBVA, yapay zeka, derin teknoloji ve robot biliminde yüksek büyüme potansiyeline sahip girişimleri seçerek AIF için bir portföy oluşturacak. Firma, bu girişimlerin büyümesini ve anlamlı başarılarını desteklemek için küresel ağlarından ve kaynaklarından yararlanmayı hedefliyor.

SBVA, 20 yılı aşkın süredir küresel girişimlere yatırım yapıyor, BİT teknolojisindeki uzmanlığını geliştiriyor ve uluslararası ağını güçlendiriyor. LG, SBVA fonuna katılarak hızla değişen yenilikçi teknoloji trendleri hakkında bilgi paylaşımında bulunmayı ve bu küresel pazar değişikliklerini yönetim stratejilerine yansıtmayı planlıyor.

Bu yatırım sayesinde LG, yenilikçi girişimlerle iş birliğini genişletmeyi ve gelecekteki teknolojileri güvence altına alma çabalarını sürdürmeyi ve sonuçta niteliksel büyüme sağlamayı hedefliyor. Şirket, önde gelen küresel şirketler ve startup’larla ağını güçlendirmeyi, stratejik yatırımlar için ek fırsatlar keşfetmeyi ve gelecekteki işletmeler için teknolojik yetenekleri güvence altına almayı planlıyor.

LG, platform tabanlı hizmet işletmeleri, B2B işletmeleri ve diğer yeni girişimler de dahil olmak üzere temel büyüme motorları için yenilikçi teknolojileri güvence altına alarak bir “Akıllı Yaşam Çözümleri” şirketine dönüşümünü hızlandırmayı amaçlıyor. Şirket, gelecekteki temel teknolojileri güvence altına alma ve iş alanlarını evin ötesinde iş alanlarına, mobiliteye ve daha fazlasına genişletme çabalarını sürdürmeyi planlıyor.

LG, Temmuz ayında merkezi Enschede, Hollanda’da bulunan akıllı ev platformu şirketi Athom’un yüzde 80 hissesini satın almış ve geri kalan yüzde 20’yi önümüzdeki üç yıl içinde satın almak için bir sözleşme imzalamıştı. Mart ayında ise, Bear Robotics’ten hisse satın almak için yeni bir hisse satın alma anlaşması aracılığıyla, merkezi Redwood City, Silikon Vadisi, ABD’de bulunan yapay zeka tabanlı otonom hizmet robotu girişimi Bear Robotics’e 60 milyon ABD doları yatırım yaptı.

Ayrıca LG, şirketin Silikon Vadisi merkezli inovasyon merkezi LG NOVA aracılığıyla, yenilikçi fikirlere sahip start-up’ları keşfetmek, beslemek ve ticarileşmelerini desteklemek için 2021’den bu yana yıllık yarışmalar düzenleyerek yeni iş fırsatları arıyor. LG NOVA özellikle dijital sağlık, temiz teknoloji ve yapay zeka gibi geleceğin yenilikçi sektörleri için sürdürülebilir büyüme ve yetiştirme sistemleri oluşturmaya odaklanıyor.

LG’nin Başkan Yardımcısı ve Açık İnovasyon Projesi Lideri Eugene Yoo “AIF’ye katılarak, aktif açık inovasyon faaliyetleri aracılığıyla yapay zeka yeteneklerini güvence altına almayı ve yapay zeka değer zinciri içindeki konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Gelecekteki iş fırsatlarını keşfetmek için yetenekli girişimleri keşfetmeyi ve onlarla işbirliği yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

SBVA CEO’su JP Lee ise; “Farklılaşan teknik uzmanlığımız, küresel ağımız ve yatırım deneyimimizden yararlanarak teknolojik inovasyonu hızlandıran yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Startup’lar ve büyük yatırımcılarla ortak girişimler kurulmasını destekleyerek ve işbirlikçi iş projelerini teşvik ederek bu şirketlerin büyüme potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

SoftBank Grubu bünyesinde SoftBank Ventures Asia adıyla kurulan SBVA, geçtiğimiz yıl küresel yatırım şirketi Mistletoe’nun başkanı Taizo Son liderliğindeki yatırım şirketi The Edgeof tarafından satın alınarak bağımsız hale geldi. SBVA, yaklaşık 2 milyar AUM tutarındaki varlıkları yönetmektedir ve San Francisco, İsrail, Singapur ve Seul’de ofisleri bulunmaktadır. 100’ün üzerinde şirkete yatırım yapıyor. SBVA, AIF’nin büyüklüğünü artırmak amacıyla yıl içinde ikinci bir kapanış yapmayı planlıyor.

Satınalma Dergisi
Satınalma Dergisihttps://satinalmadergisi.com
KURUMSAL PAZARDA 12. YIL HABER: dergi@satinalmadergisi.com REKLAM: reklam@satinalmadergisi.com ABONELİK: abone@satinalmadergisi.com Tel : (546) 740 10 10

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR