2020 Yılında Müşteri ve Tüketici Grupları

Alım - Satım

Serkan Uygur
Serkan Uygurhttp://www.serkanuygur.com.tr
Maltepe Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans programını tamamladım. Pazarlama ve Satış Eğitimleri veriyorum, Neuro Marketing Eğitimi veriyorum, Dijital Teknolojiler, Yapay Zeka, Hologram ve Arttırılmış Sanal Gerçeklik çalışmaları yapıyorum. Konferanslara konuşmacı olarak katılıyorum. Workshoplar düzenliyorum. Şirketler makale yazıyor, web sitemde www.serkanuygur.com.tr makalelerimi yazıp yayınlıyorum.

Dünya ekonomisine baktığımızda, 2020 Yılında Müşteri ve Tüketici Grupları ticaretin her alanında söz sahibi olacaklardır. İşletmeler, ürettikleri veya tedarik ettikleri nitelikli ürünlerini piyasaya sürerek, Müşteri ve Tüketicilerin duygularına dokunacaklardır. Ticari faaliyet gösteren her firma, hedef kitlesine özel sunumlar yaparak, onları sadık müşteri haline getireceklerdir.

Son yıllarda ticaret, savaş pazarlaması (war-marketing) haline dönüşmüştür. Yeni müşteri grupları eski müşteri gruplarından daha fazla maliyet taşımaktadır.

Geçmiş yıllarda büyük ekonomi (maliyet) gerektiren yeni müşteri grupları artık günümüzde niche yatırım fırsatları için vazgeçilmezdir.

Zaman yapısı değerlendirildiğinde;

  • X Kuşağı,
  • Y Kuşağı,
  • Z Kuşağı,
  • Alpha, Alfa Kuşağı,

toplumumuzda yer almaktadır.

Bütün üretim faktörleri; X Kuşağı, Y Kuşağı ve Z Kuşağına uygun üretimi yapılmaktaydı. Şimdi aramıza yeni katılım sağlayan; Alpha, Alfa Kuşağına uygun ürünlere ve girişimlere tanık olacağız.

İşletmeler, ürünlerini pazarda sunarken, hedef kitlelerini çok iyi tanımlamalı ve istek ve ihtiyaçlarını ön planda tutmalıdırlar.

Alfa Kuşağı sadece istek ve ihtiyaç güdümlü olmayıp, onların kalplerinizde fethetmeniz gerekecek. Her bir Alfa Kuşağı bireyini, dinlemeniz, değer vermeniz ve duygularını anlamanız gerekecektir.

Demografik özelliklere göre gelişim gösteren toplumlar, ürün ve hizmet satınalımı yaparken, deneyimleyerek ürünlere sahip olmak isterler.

İşletmeler, ister sanal mecralarda ister fiziki yerlerde konumlanmış olsun, her bir ürün veya hizmeti müşterilerine ve tüketicilerine deneyimleterek sunumlarını yapacaklar.

Müşteri ve Tüketici grupları Stratejik Pazarlama Yöntemlerini kullanmaya başlayarak, önemli satış hacimlerini yakalanacaklardır.

UYGUR Consulting, işletmelere fark yaratan çözümler sunacak ve pazarda sürdürülebilir yaklaşımlar entegre edecektir.

Toplum bireyleri, dijital mecralarda ve fiziki yerlerde arzu ettiği ürün gruplarını;

  • Fijital Teknoloji,
  • Arttırılmış Sanal Gerçeklik,
  • Hologram,

deneyimleri ile tecrübe edecekler.

Sanal mecralarda, Yapay Zeka teknolojilerinde faydalanarak, müşteri ve tüketici gruplarının alışkanlıklarına uygun pop-up uygulamaları başlayacaktır.

Her işletme, dijital mecralarda yer alarak akıllı cihazlarda Digital App uygulaması ile hedef kitlelerine ulaşmakta zamandan tasarruf edecek, satışlarından max kar elde edeceklerdir.

Ticari faaliyet gösteren işletmeler, toplumun ihtiyaçlarına odaklanarak, bireylerin duygularına dokunacaklardır.

İşletmeler, satışlarını arttırabilmek için Neuro Marketing Bilimi eğitimi alarak, güncel pazarlama ve satış stratejilerini öğrenerek iş hayatında uygulayacaklardır.

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

  • Çin'den Ürün Tedariki
  • Küresel Ürün ve Firma Araştırması
  • Ülke / Pazar Analizi ve Raporlaması
  • Akreditif, Gümrük ve Dış Ticaret Danışmanlığı

Dünyaya Açıl

Satınalma Dergisine ABONE OL

Dijital Abonelik ile Satınalma Dergisinin yayınlanmış tüm sayılarına erişebilir, Buyer Network Öğrenme Merkezi'nde eğitim dokümanlarına ulaşabilirsiniz.

SATINALMA DERGİSİ 11 YILLIK ARŞİVİ

Tüm Arşive ve Gelecek 12 Sayıya Dijital Erişim

Buyer Network Öğrenme Merkezi

Kariyerinizi Geliştirecek Uzaktan Eğitim Seçeneklerine Sahip Olun

ŞİRKET ÜYELİK AVANTAJI

10 Yöneticiye Kadar Geniş Takımlar için Şirket Paketini Satın Alın

Satınalma Operasyonları Dijitalleşiyor !

 

 

 

 

 


 

 

 

This will close in 20 seconds