Tedarik zinciri yöneticileri olarak faaliyetlerimizin sonuçlarını olabildiğince nesnel bir şekilde yorumlayabilmek için anahtar performans gösterlerinden (KPI=key performance indicator) faydalanmaktayız. Performans gerçekleşme sonuçlarını öznel olarak yorumlayabilmek de mümkündür fakat sayısallaştırılmamış ve kurumsal veritabanlarında kayıtlı veriye dayanmayan bu sonuçlar işletmenin gerçek durumunu yansıtmada yetersiz kalabilmektedir.
Tedarik zinciri ile ilgili performans ölçümü söz konusu olduğunda sadece tedarikçiye odaklanan, firmanın finansal başarısına odaklanan veya sadece belirli fonksiyonlara odaklanan yaklaşımların olduğunu görmekteyiz.
Bu yazımızda performans ölçümünü 3 başlıkta ele alacağız. Her bir başlığın kendine özgü alt performans göstergeleri bulunmaktadır. Bu başlıkları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
1- Tedarikçilerin Performans Ölçümü: İşletmenin tedarikçilerinin performansını ölçtüğü alandır. Kalite, maliyet, teslimat, yenilikçilik, çevreye saygı, çözüm üretme yeteneği, organizasyonel uyum gibi alanlarda performans göstergelerine dayalı ölçüm yapılmaktadır.
Satınalma Dergisi Eğitim Kataloğunu İndirmek için Tıklayınız.
- – – > Bu makale ilginizi çekebilir:
Tedarikçi Günü Nasıl Planlanır? Organizasyon ve Yürütme için Yol Haritası
Eğitim: TEDARİKÇİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME ve TEDARİKÇİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ
Teklif almak için: egitim@satinalmadergisi.com