Bunge, Komili’yi Satın Aldı

Satınalma Dergisi
Satınalma Dergisihttps://satinalmadergisi.com
KURUMSAL PAZARDA 12. YIL HABER: dergi@satinalmadergisi.com REKLAM: reklam@satinalmadergisi.com ABONELİK: abone@satinalmadergisi.com Tel : (546) 740 10 10
spot_imgspot_img

Bunge, Türkiye’nin öncü zeytinyağı ve bitkisel sıvıyağ üreticisi Ana Gıda İhtiyaç Malzemeleri ve Sanayi Ticaret A.Ş. (Ana Gıda)’nın satın alımı konusunda kesin anlaşma sürecine girildiğini duyurdu. Koninklijke Bunge B.V.(Bunge), hisselerin %55.25’ini Anadolu Endüstri Holding A.Ş.(AHE)’den alırken, kalan %44.75 hisseyi ise SEEF Foods S.A.R.I.’dan aldı.

1481798677_bunge_logo_pantone2001 yılında kurulan Ana Gıda, %30’a yakın pazar payıyla Türkiye’de zeytinyağı sektöründe lider olan Komili markasının sahibidir. Bunge Türkiye Genel Müdürü Paul Ayton, Ana Gıda şirket satın alımının, Bunge’yi yüksek katma değerli zeytinyağı pazarına lider konumdan sokarak, ürün yelpazesini genişleteceğini söyledi. Ayton, “Her iki şirketin bilgi ve uzmanlığını tam gıda zinciri bakış açısıyla birleştirerek üstün nitelikli ürünler ve yüksek müşteri hizmet kalitesine ulaştırıyor olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Bu satın alma, bitkisel yağlar kategorisinde farklı fiyat segmentlerindeki ürün çeşitliliğini de güçlendirecek. Birleşmeyle birlikte Ana Gıda’nın sahip olduğu dağıtım ağı, Bunge’nin Türkiye çapında müşterilerine erişimini de arttıracak.

Bunge EMEA CEO’su Tommy Jensen, “Bu satın alma, katma değerli ürünlere daha fazla odaklanarak ürün çeşitliliğimizi güçlendirme stratejimizle tam olarak uyum göstermektedir. EMEA bölgesinin bitkisel yağlar sektöründeki en büyük ve en hızlı büyüyen pazarında, hali hazırda var olan faaliyetlerimizi de pekiştirecektir” dedi.

Bu işlemin tamamlanması rekabet kurumu onayı da dahil olmak üzere bazı ön şartlara tabidir.

 

Bunge Limited Hakkında

Bunge Limited (www.bunge.com, NYSE: BG), 40’tan fazla ülkede yaklaşık 35 bin çalışanıyla faaliyet gösteren, küresel ölçekte öncü tarımsal işletme ve gıda şirketidir.

Bunge yağlı tohumları ve tahılları dünya genelindeki müşterilerine ulaştırmak için alıp satar, depolar ve nakleder. Tüketicileri ve müşterileri için bitkisel yağ ürünlerini, hayvansal besinler için ise protein kaynaklarını sağlama amacıyla yağlı tohumları işler. Şeker kamışından şeker ve ethanol üretir. Gıda firmalarının kullanımına uygun buğday, mısır ve pirinç öğütür ve Güney Amerika’da gübre satışı gerçekleştirir.

1818 yılında kurulan şirketin genel merkezi White Plains, New York’ta bulunmaktadır.

Satınalma Dergisi
Satınalma Dergisihttps://satinalmadergisi.com
KURUMSAL PAZARDA 12. YIL HABER: dergi@satinalmadergisi.com REKLAM: reklam@satinalmadergisi.com ABONELİK: abone@satinalmadergisi.com Tel : (546) 740 10 10

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı