Sakıp Sabancı’nın Portresi Yuvasına Geri Döndü

spot_imgspot_img

Sakıp Sabancı’nın vefatının 10. yıldönümü dolayısıyla dünyaca tanınan sanatçı Kutluğ Ataman tarafından tasarlanan ve Türkiye’nin yanı sıra uluslararası sanat çevrelerince öncelikle takip edilen sanat organizasyonlarında sanatseverlerle buluşan “SAKIP SABANCI’NIN PORTRESİ”, Sabancı Center’da sergilenmeye başlıyor. Bir saygı duruşu niteliği taşıyan eser, ilk olarak 2014’te Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilendi, 2015’te dünyanın en köklü ve prestijli sanat etkinliklerinden 56. Venedik Sanat Bienali’nde yer aldı. 2016’da ise Royal Academy of Arts’ın Londra’da 1769’dan beri kesintisiz olarak her yıl düzenlediği Yaz Sergisi’ne davet edildi. Eser, Merhum Sakıp Sabancı’nın vefatının 13. yıldönümü olan 10 Nisan’dan itibaren Sabancı Center’da sergilenecek.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, konuyla ilgili olarak: “Merhum Sakıp Sabancı yenilikçi, paylaşımcı, sıcak ve insan sevgisiyle doluydu. İnsanlarla birlikte olmayı, ortak akılla hareket etmeyi ve katılımcılığı çok ön plana alırdı. Bu eser de aynı ruhun ürünü olarak ortaya çıktı. Çalışanlarımız gönüllü olarak fotoğraflarını eser için paylaştılar. Vefatının 13. yılında Sabancı Center’da sergilenmesi ve özellikle Sabancı Topluluğu çalışanlarıyla buluşmasından dolayı çok mutluyuz. Bu eser, şimdiye kadar dünyanın en önemli sanat olaylarında yer aldı, büyük ilgi gördü, ancak en çok yakıştığı yer elbette Sabancı Center oldu. Sakıp Bey çalışma arkadaşlarıyla bu şekilde bir kez daha buluşmuş oluyor. Eser, her gün bizi karşılayacak ve Sakıp Bey’in her konuya ‘önce insan’ felsefesiyle yaklaşması, insanlara olan sevgisi ve saygısı ile ilham vermeye devam edecek” dedi.

Merhum Sakıp Sabancı’ya bir saygı duruşu niteliğindeki “SAKIP SABANCI’NIN PORTRESİ” adlı video enstalasyon çalışmasında, görsel sanatlardaki ileri teknoloji kullanıldı. Filmleri ve dijital eserleri dünya çapında izleyicilerle buluşan sanatçı Kutluğ Ataman çalışmasında, Sakıp Sabancı’nın Türkiye’de teknolojiye yaptığı katkılara atıfta bulunuyor. Eserin hammaddesini insanlar oluşturuyor. Ünlü iş adamının hayali bir portresini yaparak sempatik, hoşgörülü ve renkli kişiliğini yansıtan eser; Sakıp Sabancı’ya yakışan, “zamanının ötesinde” sıra dışı bir sanatsal fikri hayata geçiriyor.

Eser, çeşitli nedenlerle Sakıp Sabancı ile yolu kesişen ve hayatına dokunduğu on binlerce kişinin gönüllü olarak verdiği portre fotoğraflardan oluşuyor. Keskin zekâsı, ince esprileri ve candan tavırlarıyla halkla özdeşleşen Sakıp Sabancı’nın yaşamı boyunca insanlara ve hayata açtığı pencereleri görünür kılıyor. Fotoğraflar, bu projeye özel olarak hazırlanan, yan yana ve alt alta 64’lü setlerden oluşan, 144 modül halinde bağlanan, binlerce LCD ekranda bir araya geliyor. Dinamik bir çalışma olarak tasarlanan esere, www.sakipsabancimuzesi.org adresinden katılmak mümkün.

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı