2017 Yılında %28.30’luk İhracat Artışı

Alım - Satım

Türk imalat sektörlerinin en büyükleri arasında yer alan ve yaklaşık 250 bin kişiye istihdam sağlayan Türkiye Mücevherat Sektörü, Mücevher İhracatçıları Birliği’nin (JTR) verilerine göre 2017 yılında 3.295 milyar USD’lik ihracat gerçekleştirdi. Türkiye İhracat Meclisi (TİM) raporuna göre 2016 yılı total mücevher ihracatı 9.46 milyon USD seviyesinde olan Ankara, 2017 yılında %28.30 artışla mücevher ihracatını 12.1 milyon USD seviyesine çıkararak rekor bir artış sağladı.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu: “Ankara, İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli altın merkezlerinden birisi. Ankara merkezli kuyumcularımız artık sadece yerel pazar için değil, yurtdışına ihracat yapabilecek ürün gamına ve üretim kapasitesine sahip. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası olarak bizim amacımız sektördeki gelişmeleri takip etmek ve ülkemizin, sektörün ve üyelerimizin menfaatlerini düşünmektir. Her geçen yıl ihracatımızı arttırmak hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmemiz için sektörü yakından takip etmemiz gerekiyor. Ülkemizde uluslararası nitelikli tek mücevher fuarı olan Istanbul Jewelry Show’u her yıl olduğu gibi oda üyelerimizle ziyaret ederek sektördeki yeni trendleri inceliyor, yeni iş bağlantı kuruyoruz” dedi.

UBM Rotaforte Kurucu Ortağı Şermin Cengiz: “33 yıldır organize ettiğimiz IstanbulJewelry Show’u, sektörden aldığı güçle bugün 1250’nin üzerinde katılımcı firma ve markayla alanında dünyanın sayılıfuarlarından biri haline getirdik. Tüm sektör profesyonellerinin gündeminde en üst sıraya oturan ve önemli birbuluşma noktası olan fuarı 46. kez organize etmekten son derece mutluluk ve gurur duyuyoruz. UBM Rotaforte olarak Istanbul Jewelry Show’u düzenlemeye başladığımız ilk günden bu yanasektörün gelişimine öncülük ediyoruz. Bu doğrultuda sektörün paydaşlarını bir araya getirerek, yeni işfırsatları yaratmayı hedefliyoruz.Altın bankacılığı alanında sektörde lider konumda bulunan TEB’insponsorluğunda düzenlenecek fuarımız kapsamında gerçekleşecek iş görüşmeleri ve imzalanacak anlaşmalarla,Türkiye mücevher ihracatının %80’ine yakın bölümünün gerçekleşmesini hedefliyoruz. HRD Antwerp sponsorluğunda düzenleyeceğimiz seminer programımız ile sektör temsilcilerine bilgi akışı da sağlanmış olacak” dedi.

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

  • Çin'den Ürün Tedariki
  • Küresel Ürün ve Firma Araştırması
  • Ülke / Pazar Analizi ve Raporlaması
  • Akreditif, Gümrük ve Dış Ticaret Danışmanlığı

Dünyaya Açıl

Satınalma Dergisine ABONE OL

Dijital Abonelik ile Satınalma Dergisinin yayınlanmış tüm sayılarına erişebilir, Buyer Network Öğrenme Merkezi'nde eğitim dokümanlarına ulaşabilirsiniz.

SATINALMA DERGİSİ 11 YILLIK ARŞİVİ

Tüm Arşive ve Gelecek 12 Sayıya Dijital Erişim

Buyer Network Öğrenme Merkezi

Kariyerinizi Geliştirecek Uzaktan Eğitim Seçeneklerine Sahip Olun

ŞİRKET ÜYELİK AVANTAJI

10 Yöneticiye Kadar Geniş Takımlar için Şirket Paketini Satın Alın

Satınalma Operasyonları Dijitalleşiyor !

 

 

 

 

 


 

 

 

This will close in 20 seconds