Mobilya sektörünün hızlı büyümesi; Ağaç, mobilya işleme makineleri ve yan sanayisini de güçlendirdi

spot_imgspot_img

Türkiye mobilya sektörünün makine ihtiyacına cevap vermekte itici güç olan ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektörü, teknolojiyi arkasına alarak başarı grafiğini her yıl bir üst banda çıkarıyor. 2016 yılında 176 milyon dolarlık üretimiyle Avrupa pazarından yaklaşık yüzde 4 pay alan sektör, iç pazarda mobilya sektörünün hızla büyümesi ile 250 milyon dolara yaklaşan satışının yanı sıra dünyanın birçok ülkesine gönderdiği 70 milyon dolarlık makine ihracatıyla da adından söz ettiriyor.

 

Mobilya sektörünün gelişiminin bir yansıması olarak 1980’li yılların başında bir sanayi haline gelen ağaç işleme makineleri sektörü, geçmişten getirdiği tecrübeyi teknolojiyle harmanlayarak yıllar içinde çok önemli yol kat etti. Yurt içi pazarında ana sektörü mobilyanın makine ihtiyacına cevap vererek sektörün gelişiminde itici güç olan ağaç işleme makineleri sektörü bugün; ithalatı, üretimi ve ticaretiyle sadece iç pazara değil dünyanın birçok ülkesine makine satar hale geldi.

 

1980’lerin başında mobilyada ‘devrim’ etkisi yaratan MDF’nin sektörün dinamiklerini değiştirmesiyle Türkiye’de Pazar gelişmeye başladı. 2000’li yıllarda yan sanayinin de sektörü desteklemesinden ve uluslararası imalatçı firmaların Türkiye’de üretim yapmaya başlamasından alınan güçle sektör; kilogram değeri yüksek, katma değerli ürünler üretmeye başladı.

 

PAYLAŞIMLAR

Lütfen yorumunuzu girin !
Lütfen adınızı giriniz.

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı

Şirketler için Eğitim Kataloğu

Yapay Zeka Lojistik Süreç Yazılımı